Ми у Facebook
26.11.2015, 11:30

Результат вчорашнього футбольного матчу "Шахтар" - "Реал"

Команді Мірчі Луческу не вдалося у видовищному матчі з "Реалом" зачепитися за очки.
Єдиною великою інтригою щодо стартового складу "Шахтаря" була позиція правого захисника. Так уже склалося, що "Шахтар" увійшов у сезон без повноцінної заміни Даріо Срні, а тому у Луческу було, в цілому, два варіанти. Перший - довіра до Василя Кобіна, якого рідко випускають у матчах хоча б середнього статусу. Другий - вдаритися в експерименти і поставити праворуч Дентіньо або Ісмаїлі.

Підтримуємо наших: онлайн-трансляція матчу "Шахтар - Реал
"

Вибір Луческу точно мали б оцінити львівські вболівальники - саме в "Карпатах" Кобін зробив найбільший прогрес у своїй кар'єрі, наслідком якого й стало запрошення від "Шахтаря". Кобін не виглядав людиною, яка виявилася на полі випадково, - каші не псував, у передачах не помилявся, активно ходив в атаку (приблизно 4-5 якісних підключень з подачею) і не нервував. На відміну від, наприклад, Ракицького та Степаненка, які скоїли кілька абсолютно безглуздих помилок у передачах. На тлі ж абсолютно безпорадного колеги по флангу Азеведо Кобін виглядав цілком гідно.

Хто такі "ультрас" і чи є вони у Рівному?


Дуже важко уявити, яким чином "Шахтар" збирався протистояти "Реалу" у центрі поля, враховуючи, що відбирати м'яч і боротися вміє тільки один гравець. "Шахтар" спочатку програв ключову боротьбу, виставивши свій традиційний склад. Тейшейра, Бернард і Марлос не приймали практично ніякої участі в захисті, а Степаненко і Фред постійно перебували в чисельній меншості. Якщо додати до цього низький рівень жорсткості і рішучості бразильця, то виходить проблема, яку неможливо вирішити і уникнути.

Розхлябаність "Шахтаря" проявилася вже на самому початку, коли Роналду розстрілював ворота з забійної позиції. Кріштіану не влучив, але явно не засмутився - настрій суперника і величезний простір, які йому надавалися, напевно вселив у Роналду оптимізм.

Враження рівнян від матчу "Динамо" - "Порту" (+РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ)

Загалом, все так і склалося: проста атака через центр, жахлива повільність Ракицького на тлі Бейл, що спостерігає за футболом як статиста Азеведо - так і народився перший гол "Реала".

Найслабший матч провів Марлос: ні активності, ні рішучості, ні командної роботи. Абсолютно провальна гра від першої і до останньої хвилини перебування на полі. Вийшовши на поле, Тайсон показав велику різницю: рухливий, ініціативний, енергійний. На тлі Марлоса - величезне посилення.

"Реал" грав досить неорганізовано, особливо у захисті. Часто помилялися Бланкос і при виході з оборони - варто було "Шахтарю" включити командний пресинг, як "Реал" допускав помилки. Гравці Королівського клубу явно не були налаштовані серйозно і особливо не пручалися, коли "Шахтар" йшов великими силами в атаку.

Капітан народного клубу "Верес": про сезон, звільнення Луткова, нового тренера

У першій половині другого тайму "Реал" робив з "Шахтарем" те, що зазвичай Гірники витворяють на чемпіонаті України з командами на кшталт "Волині", "Говерли" або "Сталі". Мадрідці просто куражилися, виходячи у неймовірні контратаки. Показовими були кілька епізодів, коли "Реал" ішов у чергову атаку числом: три-чотири гравці "Реала" залишалися наодинці з лінією захисту "Шахтаря", а Фред у цей час йшов пішки за їхніми спинами. Формально Фред є півзахисником типу бокс-ту-бокс, але в нинішньому вигляді він не здатний нормально допомогти команді ні в атаці, ні в захисті.

Щоб остаточно позбавити власний півзахист захисних функцій Містер прибрав звідти Степаненка - єдиного дисциплінованого гравця, і випустив Дентіньо. Простору для атак у "Реала" стало ще більше, але ентузіазм залишився, схоже, тільки у Роналду.

Переведення Степаненка зліва в захисті - ясний сигнал Азеведо, що той, на думку тренера, був найслабшою ланкою "Шахтаря". Апогей помилок лівого захисника - момент з третім голом. Те, що зробив з Марсіо Карвахаль, - помилка рівня дворового футболу.

Результати футболу "Динамо" - "Порту" у Лізі Чемпіонів


Бадьорий і результативний фініш матчу може вселити певні ілюзії, але я б не став надто радіти. Це була радше катастрофічна розслабленість "Реала", ніж сила "Шахтаря" - це слід визнати, щоб чіткіше усвідомлювати необхідність змін у складі.

Що не може не радувати - довгоочікуваний гол після кутового. Важко пригадати, коли востаннє "Шахтар" забивав з кутового в матчі топового рівня. Тут же пройшла відмінна комбінація зі скиданням Степаненка та занесенням м'яча у ворота від Дентіньо.

Три голи у ворота "Реала", який провів кінцівку в дусі матчів ветеранів, не повинні вселяти зайвий оптимізм. Це набагато краще, ніж черговий розгром від гранда, але без системних змін у складі "Шахтар" не зможе розраховувати на щось велике, ніж ось такі голи престижу.

Гліб Корнієнко, Football.ua

Шахтар - Реал
3: 4

Голи: Тейшейра, 77 (з пенальті), 89, Дентіньо, 83 - Роналду, 18, 70, Модріч, 50, Карвахаль, 52

Шахтар:
П'ятов - Кобін, Ордець, Ракицький, Азеведо (Дентіньо, 64) - Степаненко, Фред - Марлос (Тайсон, 62), Тейшейра, Бернард - Гладкий (Феррейра, 74)

Реал:
Касілов - Карвахаль, Варан (Данило, 32), Пепе, Начо - Модріч (Кроос, 62), Каземіро, Ковачич - Бейл (Бензема, 71), Роналду, Іско

Попередження:
Степаненко - Карвахаль, Данило





На правах реклами