Ми у Facebook
01.12.2015, 13:30

11-річний музикант з рівненським корінням переміг на міжнародному конкурсі

Назар Плиска, який мешкає у Польщі, - внук ректора Острозької академії Ігоря Пасічника.
Хлопець привіз своїм двом батьківщинам – Україні і Польщі – перемогу на третьому Міжнародному конкурсі «Каунас Сонорум – 2015», який відбувався у місті Каунас у Литві. Це престижне музичне змагання влада Каунаса організувала спільно з державною філармонією, університетом та консерваторією.

Журі високо оцінило віртуозне виконання хлопчиком соло Другого скрипкового концерту відомого сучасного польського композитора Кшиштофа Пендерецького.

Пісня рівненського журналіста для об'єднання сходу і заходу підкорила інтернет


Назар з шести років навчається у класі Еви Ковар-Миколайчик престижної музичної школи Еміля Млинарського у Варшаві, і вже встиг зіграти кілька власних концертів соло з оркестром.

Школяр посів перше місце серед тридцяти учасників, у той час як друге місце розділили три його ровесники.

Рівненська Поліанна мріє зіграти Червону Шапочку І Пеппі Довгу Панчоху

Нагадаємо, що менше року тому Назар Плиска провів сольний концерт в Острозькій академії. Під акомпанемент мами, солістки Варшавської камерної опери Ольги Пасічник (доньки ректора Острозької академії Ігоря Пасічника – авт.), музикант виконав складні твори Арканджелло Кореллі, Ґабріеля Марі, Анатолія Комаровського та інших не менш відомих композиторів. Кошти від концерту пішли на допомогу сім’ям Небесної Сотні та на спорядження студента-добровольця.

Джерело: http://www.day.kiev.ua/





На правах реклами