Ми у Facebook
02.12.2015, 08:30

У Рівному чиновники нараховували собі сотні тисяч гривень премій (відео) [+Відео]

У Рівному - скандал в центрі з нарахування соцвиплат. Як виявилося, начальник і заступники чудово навчилися преміювати самих себе.
Старі меблі, допотопна оргтехніка і нескінченні стоси паперів. Скрізь - у кабінетах, коридорах і навіть на підлозі. Цей центр з нарахування та здійснення соцвиплат - один із підрозділів обладміністрації. Працюють тут 130 людей.

"Навіть мусорника не можна було допроситися, калькулятор дав зламаний. Каже: на, роби що хочеш з ним. Добре, що є хлопці, які відремонтували і я можу працювати".

Ці жінки звикли самотужки ремонтувати техніку, лагодити стільці і отримувати не більше, ніж півтори тисячі гривень зарплати. Абсолютно випадково дізналися про доходи свого керівництва і оторопіли.

"Ми дуже довго терпіли, але терпець урвався, корупція у нас тут процвітає. Присвоювались державні кошти нашим керівництвом, в той час як нам коти не доплачувалися", - розповідає спеціаліст центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Наталія Мамай.

ВІДЕО ДИВИТИСЬ ТУТ

"Були побачені декларації деяких працівників, зокрема керівників наших. Звучить сума - 202 тисячі на рік", - стверджує головний спеціаліст центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Руслана Антонюк.

Особливо наближені одержували від 10 тисяч до 17 тисяч гривень на місяць. При цьому рядові співробітники - не більше 2 тисяч. Все так, - підтверджують у відділі внутрішнього аудиту Рівненської ОДА.

Під час перевірки виявили численні премії, надбавки, виплати на оздоровлення, матеріальну допомогу. І йшли ці гроші в кишені керівника, двох заступників, бухгалтера та завгоспа. Щоб обраним вистачало, доводилося жертвувати зарплатами підлеглих.

"Середній розмір преміювання керівників центру - порядку 400% посадового окладу, ну плюс мінус, були там більші суми набагато. А по працівниках розмір преміювання - порядку 20-30% посадового окладу", - каже начальник відділу внутрішнього аудиту рівненської облдержадміністрації Тарас Мельник.

Премії нараховували не просто так. Готувався спеціальний документ про те, що центр показує високі результати роботи, просимо преміювати. Керівника та заступників.

"Вони кажуть: ми визнаємо, що в 2014 році ми перегнули палку відносно своїх премій і надбавок".

Начальник центру помітно нервує через наш візит. Каже: яку суму вписував, коли заповнював свою декларацію торік - не пам'ятає. А начальника відділу кадрів немає на місці.

начальник центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Олександр Юзвюк

"- Є у вас декларація ваша?

- У відділі кадрів має бути.

- Це ж не секрет?

- Алло, Кать, ти де зараз? В поліклініці?

- Не пригадуєте, яку ви суму декларували?

- Не пам’ятаю".

З результатами аудиту тепер ознайомиться керівництво облдержадміністрації. Після - обіцяють направити документи в правоохоронні органи. Адже незаконно нараховані гроші доведеться повернути до бюджету області.

Джерело:Подробности





На правах реклами