Ми у Facebook
12.12.2015, 15:30

Ігор Мічуда: “Починаємо тотальну перевірку всіх закладів громадського харчування Рівного”

У Рівному є чимало ресторанів та кафе, які працюють без відповідних дозволів. За словами начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненської області Ігоря МІЧУДИ, всі вони повинні пройти процедуру узаконення.
– Ось наприклад, почали перевіряти піцерію “Шапіто”, що на Міцкевича, 12-А, – розповідає Ігор Мічуда. – Там була реконструкція ще в 2011 році, але досі немає їй кінця. Тобто воно навіть не введене в експлуатацію. Підприємець взагалі не має права так працювати. Це нонсенс, адже це мала архітектурна форма, і там не може бути кафе. А технічний нагляд втік. Почали шукати – нема нікого. Хоча вони одразу мали б повідомити до нас про будь-які порушення в сфері містобудування.

Ми додзвонились проектанту, який сказав, що спочатку намалювали абсолютно інше, а потім від їхніх послуг відмовились. Але знову ж таки, вони вчинили протиправно, вписавши саме цих проектантів. Я думаю, що до кінця тижня в мене буде звернення, всі відповідні документи і цього буде достатньо, щоб піцерію закрити. Я не проти торгівлі, і щоб там було кафе, але підприємець мусить дотримуватися порядку узаконення, згідно з діючим законодавством. Вони мають подати декларацію про початок будівництва та здати декларацію про завершення будівництва, а вже потім починати далі працювати, а не ховатися. Ми вже декілька разів викликали власницю, а вона не являється і не йде на контакт. Питання є і до інших служб, які видали дозвіл на торгівлю, ліцензію і так далі. На яких підставах це все видавалося? Будемо звертатися з цього приводу до прокуратури, щоб ці випадки розслідували.

Ігор Мічуда додає: схожий об'єкт є і на Соборній, 197.

– Там було чомусь виписано право власності на 526 квадратів, хоча було в декларації на 470, – каже начальник ДАБІ. – Це добудова до торгового центру, яка в мене числиться як відкрита тераса. Тобто апріорі на це не може бути виписано технічного паспорта. По факту спочатку там відкрили кафетерій з продажем алкоголю. А тепер там ломбард і якісь спортивні ігри. Це перших два об'єкти, з яких ми починаємо тотальний наступ на всі заклади громадського харчування, щоб вони пройшли процедуру узаконення.





На правах реклами