Ми у Facebook
15.12.2015, 08:30

Сьогодні - Міжнародний День чаю

15 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний День чаю
Якщо запитати, яке саме затишне слово взимку, то більшість з нас не замислюючись відповість - чай! Так-так, саме чашечку ароматного гарячого чаю з лимончиком уявляємо ми, коли біжимо з роботи по снігу додому і саме чай (як довели вчені ) більше бадьорить нас вранці, надихаючи на трудові будні.

Міжнародний день чаю відзначається, в основному, в країнах, які виробляють чай, таких як: Бангладеш, Непал, В'єтнам, Індонезія, Кенія, Малаві, Малайзія, Уганда, Індія і Танзанія. Перший День чаю відзначили в Нью Делі 15 грудня 2005. Святкування дня чаю вдруге відзначали в Шрі Ланці.



Вчені, що досліджують властивості чаю, дійшли висновку, що чай в класичному вигляді отримують тільки з однієї рослини - Camellia sinensis. Рослина відноситься до роду Камелія сімейства Чайні. Листя камелії використовуються для чорного і зеленого чаю, а також чаю улун. Існує ціле сімейство Чайні, але в нього входять зовсім інші трави.

[url=http://www.ogo.ua/vitaemo/articles/view/2012-12-10/36737.html]Привітання до Святого Миколая


Історія сучасного чаювання почалася з 2 737 році до нашої ери, коли другий імператор Китаю Шень-нун відкрив для світу чай. Одного разу, спостерігаючи за групою працюючих селян і кип'ятячи воду для пиття, листочки з поруч стоїть рослини впали в його котелочек з гарячою водою і пофарбували воду. Допитливий імператор спробував вийшов відвар - так була випита перша чашка чаю.

Вітання на Новий рік: чого побажати рідним людям?

Сам імператор Шень-нун - особистість дуже цікава. Його ім'я перекладається як «божественний землероб», також він відомий як Імператор п'яти злаків. Його вважають батьком китайського сільського господарства. Вважається, що він винайшов плуг і вчив мистецтву сільського господарства. Шень-нун ідентифікував сотні лікувальних і отруйних трав, особисто пробуючи їх для встановлення їх цінності, що було дуже важливим для розвитку традиційної китайської медицини.

Європейці почули про чай, коли Португальський священик, який поширював католицизм в Китаї, спробував чай ​​і написав про його лікарські і смакові якості.





На правах реклами