Ми у Facebook
16.12.2015, 14:00

Чи справді найбільшу соцспільноту Рівного зламали хакери?

Засновники спільноти «Типове Рівне» у соцмережі "В контакті" заявили, що цього тижня їхню групу захопили російські хакери.
У вівторок, 15 грудня, вночі спільноту з майже 100-тисячною аудиторією заблокували. Зловмисники отримали доступ до мобільного телефону та сторінки засновника спільноти та заборонили йому адмініструвати "Типове Рівне".

Рівненська поліція радить, як вберегтись від інтернет-шахраїв

Адміністрація групи розповіла, що звернулась зі скаргами до служби підтримки соціальної мережі, проте результату вони не дали. Наразі хакери пропонують повернути спільноту власникам за умови виконання усіх їхніх наказів.

Кіберзлочинці, які атакували "Типове Рівне", викликали обурення у рівнян. Засновники спільноти звернулись до ЗМІ з проханням про підтримку. А ось у прес-службі поліції Рівненщини журналістам ОГО повідомили, що офіційного звернення чи заяви від адміністраторів "Типового Рівного" до них не надходило.

"Письмового звернення з проханням відреагувати на атаку хакерів до нас не надходило. Правоохоронці під час моніторингу ЗМІ виявили цю інформацію і офіційним рапортом повідомили керівництво про правопорушення, - повідомили у прес-службі поліції Рівненщини. - Але ми зареєструємо це повідомлення та приймемо процесуальне рішення".

Також у поліції зауважили, що правоохоронці вже вийшли на зв'язок з адмінами "Типового Рівного", аби з'ясувати деталі інциденту.

Нагадаємо, що заснована 5 лютого 2012 року спільнота «Типове Рівне» об’єднала найбільшу кількість рівнян з-поміж усіх існуючих спільнот у мережі "В контакті". 84% підписників «Типового Рівного» - особи за 18 років ще 86% - жителі Рівного або люди, які пов'язані з містом. Кількість унікальних відвідувачів за добу – майже 12 тисяч осіб.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ