Ми у Facebook
17.12.2015, 15:30

У МВС пояснили нюанси з оформленням нових ID-паспортів

Нові пластикові посвідчення замість паперових розпочнуть видавати з 11 січня 2016 року.
Нові пластикові паспорти необхідно отримати тим громадянам України, які мають намір користуватися сучасними технологіями і мати доступ до нових видів державного сервісу, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр МВС України Арсен Аваков.

З нового року рівняни отримуватимуть паспорти нового зразка (+ФОТО)

Новий документ виготовлятимуть за 10 робочих днів, а поміняти паспорт можна добровільно, але цей процес не повинен перевищувати 5 років. Вартість такого нововведення обійдеться українцю до 160 гривень.

Щодо особливостей нового паспорту українців, то, наприклад, вам не доведеться робити фото наперед. Заявника сфотографує співробітник ДМС при оформленні документу, а світлина вже буде чорно-білою.

Як зареєструвати дитину без паспорта батька [+ПОРАДИ]

При втраті або псуванні карти – алгоритм дій аналогічний тому, що існує і сьогодні.

"На чіпі картки можуть бути вказані біометричні дані власника – відбитки пальців і підпис. Але від цієї опції можна відмовитися – в цьому випадку на самій картці буде зроблена спеціальна позначка. Даних про національність, приналежність до будь-якої релігії і місця проживання ID-посвідчення не матимуть", - повідомив міністр МВС.




У всьому іншому картка буде аналогом звичайного паспорта. За одним винятком – відомості про сімейний стан вказані на чіпі в електронному вигляді, а на самій карті буквами не прописані.

До уваги рівнян, дані про дітей не вноситимуть до закордонних паспортів

"На розгляді парламенту зараз є законопроект, який передбачає видачу нових паспортів, починаючи з 14-ти років строком на 4 роки – на період неповної дієздатності. Тобто, ми вважаємо, що з моменту отримання часткової можливості своїми діями набувати і здійснювати права і обов'язки, громадянин повинен отримувати і можливість доступу до державних сервісів", - констатував Арсен Аваков.

Він також зазначив, що влада планує перевести на чіп паспорта інші сервіси, зокрема, від соціального страхування до прав на водіння автомобіля.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ