Ми у Facebook
18.12.2015, 13:30

Рівненщина: дитина у реанімації після вживання риби

Хворому введено протиботуліністичну сироватку, стан хлопчика покращується.
Надзвичайна подія трапилась у селі Жадень Рівненської області. Зі слів мами 4-річного хлопчика, який наразі перебуває у лікарні, дитина потрапила до лікарні через ботулотоксин.

Рівне: подробиці аварії біля Будинку офіцерів, у якій загинула жінка

У родині напередодні страшоного випадку їли копчену рибу. Наймовірніше, що цей продукт і став джерелом хвороби. По медичну допомогу звернулися лише за кілька днів із первинним діагнозом енцефаліт неуточненої етіології.

Як правильно зберігати харчі, щоб уникнути отруєнь: поради рівненських лікарів

Згодом, 9 грудня, дитині встановили діагноз ботулізм, важкий перебіг. Тоді ж надійшло повідомлення про випадок ботулізму до Держсанепідслужби у Рівненській області. Дослідження у лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» підтвердили діагноз.

Працівники лабораторії обстежили й маму дитини, яка, на щастя, не хвора. Також було проведено епідобстеження торгівельного кіоску у селі Лугове Дубровицького району, де за словами жінки купували рибу а також склад оптової торгівлі в місті Сарни із відбором проб на дослідження на ботулізм.

У 6 пробах досліджуваних рибопродуктів ботулотоксин не виявлений, передає Державна санітарно-епідеміологічна служба України

У зв’язку з тим, що діагноз ботулізм був виставлений лише на 12 день від вживання, спеціалісти не мали можливості відібрати продукцію, яка, ймовірно, спричинила захворювання.





На правах реклами