Ми у Facebook
18.12.2015, 17:15

Бюджетні гроші Рівненщини не залежатимуть від казначейства

З 1 січня місцеві бюджети (як обласний, так і міські, сільські та районні) зможуть тримати свої надходження не на рахунку Держказначейства, а у будь-якому з трьох державних банків.
Для того, щоб відмовитися від послуг казначейства, місцевим радам достатньо до 1 січня надіслати рішення про перехід до банку.

— Виникне дві проблеми після цього: облік та звітність, — зазначила сьогодні голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз. — Тому ми пропонуємо, щоб органи місцевого самоврядування, які перейдуть на банківську рахунки, щомісяця, щокварталу і щороку продовжували надсилати нам звіти. Також задля обліку пропонуємо кошти спершу перераховувати нам, а на наступний день до банку. Зазначу, що якщо на початку року обрати у користування якийсь банк чи нас, то змінювати нічого вже не можна до наступного року. Але відмічу, що казначейство за обслуговування коштів не бере, на відміну від банків. Окрім того, ми видаємо короткострокові позички місцевим бюджетам. Якщо ж обрати банк, то доведеться позичати у нас позику вже не візьмеш.

Зазначимо, що відмовитися від послуг казначейства дозволили і вищим навчальним закладам усіх рівнів акредитації.

Джерело:РВ





На правах реклами