Ми у Facebook
21.12.2015, 15:15

До 150-ти річчя від народження Митрополита Андрея Шептицького

Нещодавно у Львівському національному університеті ім.І.Франка відбулась презентація книги Любомира Гузара “Андрей Шептицький, митрополит Галицький (1901-1944), - провісник екуменізму”. Ця подія зібрала в одному залі людей дуже різних, але зацікавлених постаттю митрополита.
Наведемо декілька фактів про автора. Любомир Гузар – верховний архиєпископ, єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал католицької церкви, з 2001 року – верховний архиєпископ Львівський, предстоятель Української греко-католицької церкви (2005-2011). Народився 26 лютого 1933 року у Львові. Навчався в Австрії та США. За словами самого архиєпископа – Шептицького він бачив на власні очі, ще коли був малим хлопчаком. Про самого Шептицького та й про те, що спонукало автора написати цю книгу, усі охочі могли почути від самого Любомира Гузара. Будучи доктором богослов’я, він захистив дисертацію на тему “Митрополит Андрей Шептицький”.

Книгу, презентація якої була надзвичайно цікавою, перекладено з англійської працівниками кафедри перекладознавства та контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура Львівського національного університету ім.І.Франка. За таку клопітку працю завідувач кафедри – професор Роксолана Зорівчак та її асистенти отримали подяку від блаженнішого Любомира та нагороди від Львівської міської ради.

Як зазначив сам автор: ”Якщо при Божій помочі усе вдасться, то я певний, що Митрополит Андрей Шептицький на небі буде радіти серцем, що його праця продовжується, а ми будемо також радіти серцем тут, на землі”. Також він зазначив, що ця книга дуже гарно вийшла і йому подобається. Кожен охочий міг придбати книгу блаженнішого Любомира прямо в будівлі університету.

На думку багатьох присутніх на цій урочистій події Любомир Гузар – зробив вагомий внесок в історію церкви, а його книга є однією з найкращих і найцікавіших книг про життя Митрополита Андрея Шептицького.



До теми:

Екс-глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар - про кінець світу і міжконфесійні шлюби

Храми Львова: пішохідна екскурсія





На правах реклами