Якість газу на Рівненщині підтвердив лабораторний аналіз
Рівненські вкладники банку «Фінанси та кредит» можуть забрати свої кошти
Основний показник якості природного газу – теплота згорання (калорійність). Чим вища калорійність, тим менший обсяг газу необхідно витратити. Чинними стандартами встановлено, що теплота згорання повинна бути не нижчою за 7600 ккал/куб. м. За допомогою хроматографа «Кристал 2000 М» в лабораторії зафіксували, що теплота згорання доставлених проб становить 8 086 ккал/куб.м.
«Це на 6% вище від обов'язкової норми», - сказав інженер-лаборант хіміко-аналітичної лабораторії Максим Бережнюк.
Як рівнянам зламують аккаунти в соцмережах
Фахівці «Рівнегазу» відзначають, що проводити будь-які дії, пов’язані зі зміною складу газу, технічно неможливо, тому що система є герметичною і втручання в її роботу вибухонебезпечне. Розбавити газ повітрям, як помилково вважають деякі споживачі, неможливо, бо це може призвести до вибуху.
«А розвести газ азотом чи іншими негорючими газами технологічно дуже складно і для таких маніпуляцій, враховуючи те, що Рівненщина споживає за добу до 2 мільйонів м куб. газу, потрібно було б збудувати цілу компресорну станцію. Також додам, що всі споживачі Рівненщини отримують по якості один і той же газ із газопроводу Кам’янка-Бузька-Рівне. Тобто, якби газ був неякісним, то це б відчули усі споживачі, а не одиниці, - сказав перший заступник голови правління «Рівнегаз» Віктор Осницький.
Чи варто пити каву на ніч?
Нарікання споживачів на нібито неякісний газ найчастіше пов’язані із технічним станом самих котлів, колонок та інших газових приладів. Наприклад, мало хто звертає увагу на те, що термін експлуатації котлів в середньому становить 8-10 років. Після цього їх потрібно або міняти, або проводити капітальний ремонт. Те ж саме і з іншими приладами, адже з часом якість роботи будь-якої техніки погіршується. Кожен може сам порахувати, скільки його газові прилади використовують газу. В паспортах на ці прилади вказується погодинна витрата газу. Приміром, одна конфорка газової плити використовує за годину приблизно 0,2 куб. м газу. Газова колонка за годину використовує в середньому 2,5 куб. м. газу. Якщо показники використання газу вищі за ці норми, то це свідчить про несправність газового обладнання
Фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою ВІкторія Левчук.

Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 435
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 431
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 421
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 462
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 343