Ми у Facebook
27.12.2015, 15:30

Експерт назвав головні недоліки бюджету 2016

Як відомо, українські політики тягнули "до останнього" з прийняттям бюджету на 2016 рік, а нарешті прийнявши його, допустили ряд недоліків.
Нагадаємо, шо вночі, 25 грудня, Верховна Рада прийняла бюджет на 2016 рік.

Більшість експертів ще до його ухвалення стверджували, що він буде корупційним та не орієнтованим на середніх жителів.

Так, як стверджує екс-міністр економіки України, президент "Центру ринкових реформ України" Володимир Лановий, Держбюджет-2016 не позначав пріоритетів розвитку країни, його головний принцип - "зібрати і поділити".

Аналізуючи бюджет 2016 експерт виявив 5 основних його недоліків, які негативно позначаться на розвитку країни в цілому і житті кожного її жителя:

"Перший негатив - величезне зростання внутрішнього і зовнішнього боргу, заплановано 230000000000 гривень нових позик. Це більше, ніж у Януковича", - заявив він. Лановий пояснив: "Україна - дев'ята країна в світі з вивезення капіталу; щороку вивозиться близько 12 мільярдів доларів. Тобто капітал іде, а уряд з закритими очима збирається звідкись витягати більше 200000000000. Звичайно, спрацюють відомі нам "друковані" механізми і ми знову отримаємо нестабільну гривню, девальвацію".

Другий негатив - "величезні субсидії на +340000000000". "Це не іграшки - це величезний фінансовий потік, який використовується даремно. Фактично ці гроші безпосередньо йдуть для" Нафтогазу України "і всієї енергетичної мафіозного угрупування - від керівництва уряду до керівників окремих підприємств, що входять в ці клани".

Третій недолік полягає в тому, що чиновникам в черговий раз підвищують зарплати. "З одного боку, заявляється про скорочення органів державного управління, а з іншого, з'являються нові органи. Зарплати чиновникам підвищують до 25% - додатково до підвищення мінімальної зарплати. Тобто на тлі збіднення людей йде підвищення зарплат всьому чиновницькому братству. А гроші чиновникам - це проїдання, це непродуктивні витрати ", - підкреслив Лановий.

Четвертий негатив економіст бачить в небезпечній нормі, яка дозволяє уряду "самостійно збільшувати нормативи по боргах і кредитах- поза лімітів, встановлених бюджетом. Тобто буде кредитна вакханалія".

І, нарешті, "триває ганебна практика фінансування державних підприємств, державних монополій, державних банків, державного Фонду гарантування вкладів з бюджету і ресурсів Нацбанку. Це основа для корупції", - переконаний Лановий.

Таким чином, "негативні тенденції 2015 року, на жаль, будуть продовжені. У нас продовжиться спад виробництва, банки будуть і далі падати, звужуватиметься внутрішній ринок споживання", - спрогнозував він.

За матерілами: finance.obozrevatel.com.

Статті до теми:

Які зміни, пов'язані з автомобілями, відбудуться у новому році?

В Україні "лопнув" найстаріший комерційний банк

Що буде з державними банками України





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ