Ми у Facebook
28.12.2015, 09:41

Обласна рада голосує в інтересах протитуберкульозного диспансеру

25 грудня відбулася сесія Рівненської обласної ради. Окрім головного питання – прийняття бюджету, присутні на сесії стали свідками несподіваної ситуації щодо обрання на керівні посади у комунальних закладах.
Основною темою боротьби та дискусій стало питання обрання головного лікаря Рівненського протитуберкульозного диспансеру. Не зважаючи на усі намагання керівника управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука перенести це питання на наступне засідання сесії, аби виграти час, голова обласної Ради Володимир Ковальчук проявив волю і домігся того, аби головного лікаря протитуберкульозного диспансеру було обрано саме 25 грудня. Таким чином, лікарня не залишилась без керівництва у відповідальний час кінця року та формування бюджету.

В свою чергу, перший заступник голови обласної ради Микола Драганчук та головний бютівець Рівненської обласної ради Микола Кучерук звинуватили пана Осіпчука у тиску на кандидатів. Справа в тому, що, на думку Драганчука та Кучерука, начальник управління охорони здоров’я намагався тиснути на Ростислава Рожанського – головного лікаря диспансеру. При цьому, склалося враження, що Юрій Осіпчук вирішив монополізувати право призначення керівництва в комунальних медичних закладах Рівненщини.

В цій ситуації досить зважену позицію зайняв голова обласної ради Володимир Ковальчук. Вже на сесії, перед розглядом питання про призначення керівника обласного протитуберкульозного диспансеру, Осіпчук знову ж нагадав про те, що голова виніс на розгляд сесії питання, яке не підтримала президія і яке просило перенести профільне управління. На це пан Ковальчук запевнив, що робить так не в останнє, бо не має жодного наміру йти на поводу у окремих осіб. Варто зазначити, що на претензію Юрія Осіпчука до Ростислава Рожанського про те, що той спочатку зняв свою кандидатуру, а потім знову подав її на розгляд, пан Рожанський сказав, що якби не прохання представників колективу протитуберкульозного диспансеру повернутися його до лікарні, він ніколи б вдруге не подавав своєї кандидатури на розгляд обласної ради.

В даній ситуації найбільше виграв колектив лікарні, а також пацієнти цього медичного закладу, отримавши головного лікаря високої кваліфікації та безсумнівного професійного досвіду. Що ж до загального значення усієї ситуації, маємо змогу зробити декілька висновків.

В першу чергу, приємно здивував Володимир Ковальчук, котрий не побоявся винести на сесію питання, яке б задовольняло волю працівників диспансеру.

Така ситуація може сприяти зменшенню прірви між владою і громадськістю. Наразі виникають усі умови, аби налагодити дієвий зворотній зв’язок між можновладцями та мешканцями Рівненщини.

Крім того, рішення голови обласної ради можна вважати своєчасним. Справа в тому, що в динаміці 9 місяців 2014-2015 років показники, що характеризують ураженість населення активними форми туберкульозу погіршились. Так, захворюваність на активні форми туберкульозу зросла на 3,0%, або з 41,6 до 42,9 на 100 тис. населення. Питома вага занедбаних форм туберкульозу серед вперше виявлених хворих збільшилась з 26,2% до 30,0%, деструктивних форм з 48,4 до 53,5 відповідно. За таких тенденцій було б просто злочином затягувати питання обрання керівника головного протитуберкульозного закладу області.

Загалом же, випадок з Ростиславом Рожанським засвідчив, що коли боротися за власне право, можна досягти результату. Головне, аби тебе розуміли і люди, і керівництво області.

До теми:

Володимир Ковальчук ініціює звернення щодо спрямування коштів від митних платежів на розбудову доріг Рівненщини

Голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук: досьє

Володимир Ковальчук виступає за легалізацію видобутку та збуту «сонячного каміння»





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ