Ми у Facebook
30.12.2015, 14:00

Депутат Олександр Нестерук: «Дорогу біля автовокзалу у Рівному можна звільнити від заторів»

Варіанти, як це зробити, представили днями.
Зробив це депутат міськради Рівного, голова депутатської комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Олександр Нестерук разом з колегою по депутатству Олександром Бабатом.


Олександр Нестерук

- Розвантажити вулицю Київську від транспорту може будівництво підземного пішохідного переходу біля автовокзалу, - розповів. п. Нестерук. - Також один зі способів розвантаження вулиці — добудова вулиці Буковинської до Київської і Орлова — до Костромської. Ще варіант — будівництво транспортної розв'язки з автомобільним кільцем на розі вулиць Київської-Костромської-Данила Галицького. Звісно, вартість цих робіт - не один мільйон гривень. Але треба рухатися в Європу і думати про майбутнє. Тому потрібно шукати на це кошти у бюджеті міста. А збудувати підземний перехід біля автовокзалу за власний кошт готовий Олександр Бабат.

Мер Рівного хоче замінити паркові атракціони, на яких ще колись "сам катався"



Такі варіанти збільшення пропускної можливості вулиці Київської на замовлення депутатів і за їхній кошт розробили на кафедрі автодоріг, основ та фундаментів міського будівництва та господарства Національного університету водного господарства і природокористування. А перейнялися цією проблемою, як пояснив п. Нестерук, не тільки, щоб зробити добре водіям, а й через те, що біля автовокзалу часто трапляються аварії, в тому числі й з людськими жертвами, тому що пішоходи не користуються наземним пішохідним переходом, а перебігають через дорогу у невстановленому місці. Тож з появою «підземки» кількість аварій у цьому місці повинна знизитися.

На базарах Рівного орудують злодії



Чи підтримає ці пропозиції громада — буде видно. За словами п. Нестерука, їх винесуть на громадські слухання. Також він, як голова транспортної комісії, пообіцяв почути кожного, хто запропонує корисні для міста ідеї, які допоможуть звільнити місто від заторів і зберегти людські життя на дорогах. Так, уже зараз, каже п. Нестерук, наприклад, чимало городян звертається до нього за тим, щоб обладнати пішохідні пішоходи світлофорами.
Мирослава ШЕРШЕНЬ.






На правах реклами