Ми у Facebook
06.01.2016, 10:30

Чим замінять рештки "комунізму" у найбільшому виші Рівного

У Національному університеті водного господарства і природокористування вже визначилися, чим замінити демонтовані ордени Дружби народів.
Що треба декомунізувати у Рівному (ДУМКА ОФІЦЕРІВ)

Як писав портал ОГО, у Рівному продовжують боротись з "комунізмом" (+ФОТО). Тож ордени Дружби народів у "воднику" демонтували - на фасаді корпусу №4 та на стіні у приміщенні центрального корпусу на вулиці Соборній.

Центр Рівного вже без серпа і молота

Про те, чим прикрасять ці стіни натомість, розповів Олександр Дмитренко, проректор з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи НУВГП:

Рівненський вокзал звільнили від комуністичних символів

— Хотіли після демонтажу обидва віддати до музею університету. Проте той, що розміщений на фасаді, — на висоті 20 метрів. І на жаль, не вдалося відбити його так, щоб не пошкодити. Мозаїка була надто крихкою.
Зберегти цілим після демонтажу та віддати до музею збираємося хоча б той орден, що в приміщенні університету. На його місці розмістимо спершу герб України, а потім — герб університету, який нині розробляють фахівці. Залишимо також напис про те, що цю відзнаку НУВГП отримав у 1982 році — бо це наша історія, та й щоб не дратувати старше покоління працівників закладу. На місці ордена, що був на 4-му корпусі, коли потеплішає, з'явиться знак університету із підсвіткою — уже готовий навіть ескіз, його розробили наші архітектори.

За інформацією http://rivnepost.rv.ua/





На правах реклами