Ми у Facebook
07.01.2016, 18:30

У 2016 році в Україні можуть почати святкувати Різдво двічі на рік

Відповідно, в українців можуть з'явитися і додаткові вихідні на різдвяні свята: не лише 7 та 8 січня.
Ідею перенести святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня подав секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов.

"У Біблії відсутня дата народження Христа. Відомо тільки, що тоді була холодна пора року і бідна родина Спасителя, приїхавши до Віфлієму, змогла найти притулок тільки у хліву.
Лише у 431 році на Ефеському соборі було прийняте рішення про святкування Різдва Христового напередодні початку Нового року, саме 25 грудня. В ті часи це був наступний день після зимового сонцестояння, коли світло перемагає темряву, коли збільшується день та зменшується ніч", - пояснив п. Турчинов у соцмережі Фейсбук.

У 2016 році буде пізня Пасха

За його словами, у більшості країн світу Різдво святкують за більш точним, ніж юліанський, григоріанським календарем, який ввів Папа Григорій ХІІІ в 1582 році. І воно припадає на 25 грудня. За григоріанським календарем живе весь цивілізований світ і Україна. Однак дати церковних свят у православній церкві в Україні, Росії, Білорусі визначають за юліанським календарем. Відповідно Різдво припадає на 7 січня.

Куди піти у Рівному на різдвяні свята

"Може вже прийшов час і Україні перейти на святкування Різдва 25 грудня разом з більшістю цивілізованих країн? Але вирішувати це повинна, в першу чергу, Рада християнських Церков України.
PS: А у перехідний період, думаю, можна залишити святкування і 25 грудня і 7 січня" - зауважив п. Турчинов.





На правах реклами