Ми у Facebook
14.01.2016, 18:20

Павло Табаков працює над власним мюзиклом, а перед виходом на сцену з'їдає півплитки шоколаду [+ІНТЕРВ'Ю]

26 січня у Рівному, в Міському палаці культури "Текстильник", відбудеться сольний концерт відомого українського співака Павла Табакова. До нашого міста Павло і його команда завітають у рамках свого зимового туру містами України з новою новорічно-різдвяною програмою "Сніг без пауз".
Напередодні концерту переможець телепроектів “Голос країни” і “Шанс”, володар потужного голосу діапазоном у три октави, співак і композитор Павло Табаков відповів на запитання “ОГО”.

– Десять років тому, у грудні 2005-го, Ви перемогли у популярному телепроекті "Шанс", і цей момент багато хто називає переломним у Вашій пісенній кар'єрі. Нині, оглядаючись назад у ці десять років, які головні, найбільш значущі події назвали б?
– "Шанс" став початком моєї сольної кар’єри. До того я співав у різних колективах, ми часто їздили на гастролі за кордон. А завдяки "Шансу" в Україні з’явився співак Павло Табаков (усміхається). На той час це було єдине талант-шоу у нашій країні, тому кожен переможець одного прекрасного дня, як то кажуть, прокидався знаменитим. І це було свого роду випробування. Зізнаюся, на початку я навіть підхопив зіркову хворобу. Але, на щастя, поруч були друзі, які швидко повернули мене до тями (сміється). Я почав працювати над репертуаром. Перші кілька років мені допомагав Ігор Кондратюк, з яким ми уклали таку собі джентльменську угоду. Хоча всі ці роки я був сам собі продюсером – сам вирішував, що і як хочу співати. Випустив п’ять різножанрових альбомів, кілька музичних відео, багато гастролював Україною, бував з концертами за кордоном. За десять років є що згадати!

– Не можу не згадати Вашої перемоги на іншому вокальному шоу – "Голос країни". Що дав Вам цей досвід? Чи задоволені співпрацею з Universal Music Group, яка була обіцяна переможцеві "Голосу"?
– На "Голос країни" я прийшов уже досвідченим співаком. Коли мій тренер Діана Арбеніна дізналася, що в мене є чотири альбоми, здивувалася: "Павло, а нащо вам цей проект? Ви – уже артист!" А мене тягнуло до змагань (усміхається). На "Голос" я прийшов за творчим адреналіном, за новим досвідом – і отримав його. Мені пощастило і з тренером, і з музичним продюсером – Костянтином Меладзе. Вони не ламали мене, ми спільно визначали моє музичне позиціонування у шоу. І вгадали! Я просто був собою. Як жартував Меладзе, "Табаков – інтелігент-романтик".



Моїм призом за перемогу у "Голосі країни" став контракт з компанією Universal Music Group. Ми мали багато раундів переговорів, поки врешті підписали контракт – на умовах, прийнятних, у першу чергу, для мене і моєї команди. Наша співпраця тривала кілька років: випустили спільний альбом "Мій світ" і кліп "Дякую небесам". Це був корисний досвід.

– Ви записали 5 сольних альбомів, останній – у 2013-му. Чи плануєте роботу над наступним? Чи, можливо, таке поняття, як альбом, диск, втрачає цінність в еру інтернету, коли будь-яку нову пісню чи відеокліп відразу можна скачати з Мережі?
– Так, якраз зараз думаю над тим, щоб випустити альбом літніх пісень – легких, позитивних, настроєвих. Ви праві, CD справді втрачають свою колишню цінність. Але, якби втратили зовсім, то артисти не випускали б компактів. Але ж випускають! Компакт-диск – це своєрідний підсумок творчої роботи за певний період, систематизація репертуару. От у мене є альбом колядок і різдвяних пісень "Різдво для двох", інший альбом "Кава-Blues" – джазових і блюзових пісень. А Інтернет… Я розглядаю всесвітню павутину як додаткові можливості популяризувати свою музику. У цивілізованому музичному світі вже навчилися заробляти на поширенні музичного контенту в Інтернеті. В Україні ще тільки вчаться…

– Маєте великий досвід виступів на закордонних сценах і можете порівняти умови для творчої праці композитора і виконавця там і в нас – чи не плануєте, з огляду на це, виїхати в Європу чи Америку для постійної роботи там?
– Є одне золоте правило, яке діє у шоу-бізнесі, де і хто б ним не займався, – унікальність матеріалу. Так, за кордоном у силу багаторічного досвіду зовсім інший підхід до створення музики. Торік, будучи у Канаді, я потрапив на відому на весь світ студію звукозапису METALWORKS STUDIOS, де писалися David Bowie, Christina Aguilera, Nelly Furtado, Katy Perry, The Cranberries, Placebo, Guns N' Roses… Звісно, я хотів би попрацювати на такій студії. Але виїхати з України… Ви знаєте, у 1990-х і на початку 2000-х я міг і не раз залишитися жити у Франції, куди разом із октетом "Орфей" ми їздили на гастролі по кілька разів на рік. Але ж не зробив цього! Відповім на Ваше запитання словами мого улюбленого філософа Григорія Сковороди: "Якщо зерно було кинуте у цю землю, на цій землі вони і повинно прорости".



– До Нового 2016 року Ви підійшли з новою концертною програмою "Сніг без пауз". Розкажіть, будь ласка, про неї детальніше – що почують глядачі, які завітають на концерт у Рівному 26 січня?
– У концертній програмі "Сніг без пауз" – багато прем’єр, зокрема пісня "З Новим роком!", яку ми запрем’єрили наприкінці 2015-го. А також – світові хіти, різдвяні пісні, традиційні українські колядки у незвичних, моїх обробках, а ще – попурі з колядок різними мовами.

– Чув, що в новій програмі будуть колядки п'ятьма мовами. Цікаво, чим відрізняються ці твори в різних країнах, де Вам доводилося багато виступати? Колядки якою мовою звучать, на Ваш погляд, найоригінальніше?
– Так, я планував заспівати колядки п’ятьма мовами. Але у процесі підготовки програми кількість мов збільшилася до восьми (усміхається). У попурі, яке буде такою собі музичною мандрівкою на Захід від України, прозвучать колядки і різдвяні пісні польською, німецькою, французькою, італійською та іспанською мовами. Заспіваю також англійською. А ще ми з моїм гітаристом підготували дуже гарну старовинну духовну пісню латиною – Panis Angelicus.

З іноземних у мене улюблена французька мова, відтак улюбленою є саме французька колядка. Вона – старовинна, така, що не всі її співають, дуже гарна, написана у XIII столітті. З польськими колядками у нас взагалі дуже багато спільного, адже історія наша багато в чому перетиналася. Але є у поляків і такі різдвяні пісні, які не схожі на наші – саме таку я і вибрав. Щодо німців, то в них все дуже гармонійне і мелодійне. Іспанія – з ритмікою: от як грають іспанці на гітарах, так у них і колядки звучать. Італійські різдвяні пісні – дуже розспівні, недарма ж їхня мова вважається однією з найбільш мелодійних.

– Що допомагає Вам підтримувати гарну фізичну форму, працездатність під час концертних турів, адже це – постійні переїзди, високі навантаження, насамперед – емоційні?.. Маєте якісь секрети?
– Найбільшим антистресом для мене є мої діти! А щодо підтримки фізичної форми, то стараюся вживати здорову їжу, висипатися і, коли це дозволяє гастрольний графік, 2-3 рази у тиждень ходити у спортзал: плаваю, займаюся на тренажерах. Щодо секретів, то один розповім: перед виходом на сцену з’їдаю півплитки чорного шоколаду (сміється).

– Що такого, чого ще не робили, хотіли би спробувати у 2016-му – можливо, в музиці, можливо, взагалі в житті? А що хотіли б понад усе зберегти і примножити в Новому році?
– Дуже хочеться, щоб світ у Новому році просто став кращим. Щоб сталося те, що називається чудом! Щоб у світі поменшало агресії і негативу та прибуло миру і добра! Одна з моїх персональних великих творчих цілей на 2016-й рік – дописати мюзикл, над яким працюю вже більше року. Тема непроста – про великого українця, людину, на якій тримається наша нація. На жаль, у нашій країні дуже складно реалізувати такий масштабний проект. Я не хочу, щоб постановка була абиякою. Прагну, щоб усе було на найвищому професійному і технічному рівні. А це потребує великих інвестицій. Наразі ми у пошуку.

– Насамкінець – банально, але традиційно: ваші побажання рівнянам, які збираються на Ваш концерт 26 січня в нашому місті!
– Концертна програма "Сніг без пауз" наповнена позитивними емоціями, людським теплом і добром. Саме такою я задумував її. У теперішньому житті людям і так вистачає турбот, тому нехай хоча б на концерті вони відволічуться, наповняться гарними емоціями. Найкраща винагорода для мене і моєї команди – коли люди, виходячи із залу, усміхаються. Сподіваюся, 26 січня у Рівному саме так і буде! Дуже чекаємо цієї зустрічі!



Фото надані прес-службою Павла Табакова

купить Ауди РС4 в Киеве и Украине. Ищем на 100 автомобильных сайтах - Automoto.ua





На правах реклами