Ми у Facebook
17.01.2016, 09:00

До уваги водіїв! Очікуються сильні снігопади і хуртовини (перелік областей)

Правоохоронці попереджають про можливі обмеження для руху транспорту.
17-18 січня у деяких областях України очікуються дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети при сильному вітрі. Зокрема, впродовж двох днів небезпечні стихійні явища будуть спостерігатися на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської, 18 січня - і Харківської та Сумської областей.

ФОТО: подробиці трагедії на Рівненщині - на смерть збили юнака

Негода може призвести до суттєвого ускладнення руху транспорту, тож для забезпечення безпеки дорожнього руху та безперебійної роботи снігоочисної техніки на складних ділянках автодоріг на час ліквідації наслідків стихії можливі обмеження пересування транспортних засобів.

Поліція просить водіїв без нагальної потреби не виїздити на власному транспорті, а тим, хто виїхав, уважно стежити за повідомленнями щодо стану проїзду дорогами України.

На Рівненщині спіймали російського шпигуна

Ось деякі з правил, які можуть допомогти водію у негоду:

1) Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, з особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

2) Вирушаючи в дорогу, не забувайте про зарядний пристрій до мобільного телефону, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів аварійних служб.

Чи врятує нічний тролейбус Рівного підвищення плати за проїзд

3) Окрім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), у сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти «прикурювання», скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

4) Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу аварійні служби або телефонуйте «102». Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Про це повідомили з управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України






На правах реклами