Ми у Facebook
24.01.2016, 16:00

Рівнян запрошують взяти участь у міжнародному обліку птахів

Його здійснюватимуть в останні дні січня.
В акції може взяти участь кожен бажаючий. Потрібно лише в один з днів 30 або 31 січня провести спостереження у саду, місцевому парку, шкільному дворі чи вздовж вуличних насаджень і занотувати найбільшу кількість кожного побаченого виду протягом години спостережень. Здійснити це найкраще вранці, коли птахи найбільш активні. Отриману інформацію потрібно внести до анкети спостереження, та надіслати її на адресу товариства. Анкету та детальнішу інформацію про облік птахів можна отримати у відділі пропаганди та екоосвіти Рівненського природного заповідника (тел. (03655)3-47-63), або на електронну пошту чи сторінку у соцмережі за заявкою та безпосередньо на сайті Українського товариства охорони птахів (www.utop.org.ua).

Рівненський зоопарк взимку [Відео]

Організовує великий зимовий облік птахів щорічноу січні Українське товариство охорони птахів, щоб привернути увагу громадськості до проблем пернатих, які зимують в Україні. Показовим у цьому випадку є кількість людей, які візьмуть участь у великому зимовому обліку птахів, адже це буде впливати на коректність обліку. Деякі учасники можуть побачити всього декілька птахів протягом години спостережень, а інші - багато. Таким чином їхні дані будуть збалансовані і дадуть чітку картину про птахів населених пунктів України.

Володимир Ковальчук: «У Рівному має бути вулиця Василя Червонія»

У межах акції також відбудеться фотоконкурс “Фотополювання за зимовими птахами”. Для участі в ньому необхідно на електронну адресу rpz-10@ukr.net надіслати власні фотографії зимуючих птахів. Роботи прийматимуть до 1 березня, а найцікавіші з них відзначать заохочувальними подарунками.

Підготувала Ольга Мосійчук, фахівець з екологічної освіти Рівненського природного заповідника






На правах реклами