Ми у Facebook
27.01.2016, 17:20

Без Весняної за перейменування вулиць голосувати не хочуть

Депутат міськради Рівного Любов Романюк оприлюднила позицію освітянської депутатської комісії міськради щодо перейменування вулиць міста.
Зробила це у соцмережі Фейсбук. За словами Любові Романюк, депутатам запропонували, "що на що мають змінити". Однак жодного роз'яснення, чому саме ці вулиці перейменовують, і чому саме їх хочуть назвати запропонованими назвами, не надали. Так само не роз'яснили, чому саме акцент на ті історичні події збираються зробити у назві, і який стосунок вони мають до Рівного. Окрім цього, поскаржилася п. Романюк, депутатам не надали результатів громадського обговорення перейменування і опитування мешканців вулиць. Та й міські обранці хочуть знати, "чому для зміни назви не було обрано нейтральні - Весняна, Сонячна.А акцент робився саме на постаті тієї чи іншої людини".

Чи перейменовувати вулиці - рівнян поквартирно не питатимуть

"Ми розуміємо, що це питання має бути вирішене у найближчий час, аби повноваження щодо зміни назв не перейшли до юрисдикції обласної ради. Тому пропонуємо повулично:
- заслухати інформаційну довідку щодо необхідності перейменування (чи справді назва підпадає під закон),
- проголосувати за зміну назви як основу,
- заслухати пропозиції щодо ймовірної назви вулиці,
- провести опитування мешканців,
- проголосувати на зміну назви", - написала Любов Романюк.

Які вулиці Рівного збираються перейменувати [+СПИСОК]

Депутат вважає, що думка мешканців має бути максимально врахована при перейменуванні. І визнає, що через це розгляд питання розтягнеться у часі. Втім, пише вона, і грошей на зміну табличок з назвами у міста поки що нема.

"Ми з повагою ставимося до проробленої роботи, але декілька людей не можуть приймати рішення за всю громаду. Тому, даруйте, але ми не підтримали цей проект рішення", - констатувала Любов Романюк.








На правах реклами