Ми у Facebook
08.02.2016, 08:30

8 лютого - китайський Новий рік

У КНР його називають Святом весни й відзначатимуть аж два тижні.
У ніч з 7 на 8 лютого 2016 у Китаї та інших країнах Південно-Східної Азії зустрічають Новий рік. Покровителька року, Зелена Дерев'яна Коза, передає свої повноваження Червоній Вогняній Мавпі.



Що обіцяє 2016 рік Червоної Вогняної Мавпи

Китайський Новий рік - найважливіший день у східному місячному календарі. Його називають Чуньцзе - Свято весни, і символізує він пробудження весни, життя, нових сил.

У стародавні часи святкування тривало аж цілий місяць. Новий рік у сучасній КНР відзначають два тижні, а сім днів підряд — офіційні “золоті” вихідні. Це довгоочікуване свято після року важкої праці, навчання, проблем і турбот 1 мільярда 300 тисяч мешканців Піднебесної.

Найгучніше і найвеселіше відзначають перший день свята. Гучні та яскраві салюти, феєрверки, хлопавки, петарди мають відлякати злих духів і привабити духів миру та щастя.



Люди збираються великими родинами на новорічну вечерю возз'єднання. А потім ходять одне до одного в гості з подарунками. Дорослі дарують дітям гроші, загорнуті в червоний папір, що символізує побажання достатку сім'ї та здоров'я і щастя дитині.

Серед китайських новорічних традицій - грандіозні вуличні танці драконів та левів, прикрашання вулиць та осель.



По обидва боки входу в будинок наклеюють яскраві малюнки з побажаннями щастя в новому році.

На другий день Нового року у багатьох родинах на столах смачні страви - пельмені цзяоцзи, які своєю формою нагадують злитки золота і срібла, лабадьджоу — символічна каша із 7 видів зернових, і багато-багато інших смачних страв.



Завершується святкування на 15 день нового місяця грандіозним Святом ліхтарів і смакуванням солодких пиріжків.

Рік Червоної Вогняної Мавпи триватиме аж до 27 січня 2017 года, а потім настане рік Вогняного Півня (28.01.2017 - 15.02.2018).





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ