Ми у Facebook
11.02.2016, 15:40

У рівненській лізі аматорів баскетболу провели 11 тур [+Відео]

У тринадцятому чемпіонаті Аматорської баскетбольної ліги Рівненської області клуби відіграли поєдинки 11 туру. Зокрема, на сарненський «Маяк» та на луцький «Волиньбаскет-2-КДЮСШ» чекали непрості матчі із серйозними суперниками, в яких вони здобули чергові перемоги.
Як повідомляє офіційний сайт АБЛ, у дебюті матчу сарненчан проти минулорічного срібного призера «Baltic House» обидві команди продемонстрували ефективну гру в захисті, і не дуже результативну в атаці. Але під кінець першої десятихвилинки «Маяк» схилив шальки терезів на свою користь 19:11. В другій чверті рівненчани дуже швидко скоротили відставання в рахунку, і вже на п'ятій хвилині ігрового відрізку на табло було 23:23, а «Baltic House» продовжував домінувати на майданчику. «Маяк» зумів стримати удар, і перш за все завдяки неперевершеному в матчі Миколі Білоусу, який був справжнім лідером своєї команди в цій грі. Тож на велику перерву сарненчани пішли поступаючись лише трьома очками 30:33.

Але від початку другої половини матчу гості із Сарн не лише забезпечили собі солідну перевагу в третій та четвертій десятихвилинках, які вони виграли з загальним рахунком 43:23, а й дев'яту поспіль перемогу в цьогорічному чемпіонаті АБЛ. Загальний рахунок гри 73:58. Найрезультативнішим у переможців став Микола Білоус, на його рахунку 32 очки, у «Baltic House» найкраще в атаці зіграв Денис Сотник, але його сімнадцять очок не допомогли рівнянам врятуватися від поразки.

В іншому поєдинку зустрічалися команди, які борються за останні місця в турнірній таблиці – РЗВА та ОСДЮШОР. У випадку перемоги школярів, ті вже майже остаточно забезпечували собі місце у етапі на вибування, залишивши РЗВА та «AirDrie» між собою визначати дев'ятого зайвого. Проте перша чверть на користь РЗВА 24:13. За підсумками другої десятихвилинки ОСДЮШОР зумів скоротити відставання на три очки 35:27. У третій чверті висковольтники знову додали обертів, і зуміли закріпити свою перевагу перед заключним ігровим відрізком 18:10 у чверті та плюс 16 на табло.

Остання десятихвилинка показала, що гравці РЗВА не розрахували свої фізичні можливості та і ОСДЮШОР маючи більше гравців у своєму розпорядженні використали свої переваги майже максимально. Розрив у рахунку стрімко скорочувався, і все йшло, якщо не до камбеку, то до овертайму точно, але у вирішальні заключні моменти гри більш холоднокровно зіграли саме баскетболісти РЗВА - це принесло їм загальну перемогу 73:68. У високовольтників найбільше очок набрав Владислав Савицький - 15, а найрезультативнішим гравцем матчу став Іван Мисковець з ОСДЮШОР.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На Рівненщині відіграли 6 тур АБЛ

У Рівному стартувала 13 Аматорська баскетбольна ліга

Серед інших матчів туру, головний конкурент «Маяка» в боротьбі за першу сходинку турнірної таблиці здобув важку перемогу над «ЛАВІСС» 88:73, а «Магнат» переміг «AirDrie» 82:73.

Тож після одинадцяти турів в тринадцятому чемпіонаті Аматорської баскетбольної ліги двовладдя. По одній поразці в сезоні мають луцький «Волиньбаскет-2-КДЮСШ» та сарненський «Маяк», на третій сходинці з двома поразками від лідерів «Магнат».

Нагадаємо, що тринадцятий чемпіонат Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини проводить Громадське об’єднання «Баскетбольний клуб «БК-93», Рівненська обласна федерації баскетболу, Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. А також за підтримки офіційного дистриб'ютора компанії «SPALDING» в України та мережі магазинів КТС.








На правах реклами