Ми у Facebook
12.02.2016, 11:40

Підприємливий рівнянин досі заробляє на святій воді (ВІДЕО)

Джерело Святого Миколая

Підзаробити на воді з відомого джерела Святого Миколая вирішив на Рівненщині невідомий підприємець. Це неабияк обурило мешканців села Гільча Здолбунівського району, біля якого розташоване джерело. Адже вони ніколи та нікому не забороняють досхочу набирати воду. Люди написали скаргу в поліцію, але марно.

Оголошення про продаж святої води підприємець розвісив у Рівному на під'їздах багатоповерхівок. Шестилітровий бутель - 16 гривень. Це побачили селяни та поскаржилися настоятелю храму, який опікується джерелом. Священик викликав підприємця на розмову.

На Рівненщині торгували святою водою

Ігумен Герман Кулакевич, настоятель Свято-Миколаївського храму:

- Він сказав, що не знав, що на це потрібне благословіння. Захотів собі трохи підзаробити. Батюшка попросив, що зняв ці об'яви та цим не займався. Він пообіцяв це зробити.

Місцеві розповідають: вже чимало бізнесменів хотіли заробити на святому джерелі. Запевняють: цього не допустять.

Михайло Присяжнюк, житель села Гільча Здолбунівського району:

- Я проти бізнесу на воді. Хай викопають колодязь, та й беруть і продають.

Хоч бізнесмен і пообіцяв більше не грішити – священик написав заяву в поліцію. Там провели перевірку і …не виявили порушення. Мовляв, їх чоловік запевнив – гроші бере лише за бензин, який витрачає на доставку води.

За вбивство п'яти людей засудили інспектора прикордонної служби "Рівне"

Марія Юстицька, інспектор відділу комунікації Нацполіції у Рівненській області:

- У діях чоловіка не вбачається діяльність, пов'язана з отриманням прибутку. Тому в діях чоловіка не вбачається складу кримінального та адміністративного правопорушення.

Жруналісти вирішили перевірити, чи справді підприємець покаявся і припинив торгувати цілющою водою. Зателефонували за номером, вказаним в оголошенні. Співрозмовник запевнив – за гроші привезе воду. Щоправда, не зміг відповісти, чи має всі дозволи на продаж.

Андрій, підприємець (по телефону):


- Поки ми не можемо офіційно оформитися, бо це дуже дорого. Поки зараз так працюємо, а наступного місяця маємо це робити.

Як спритник має намір це оформити – невідомо. У селищній раді Гільчі запевнили: ніколи не віддадуть джерело в оренду.



Джерело телеканал "Україна"






На правах реклами