Ми у Facebook
16.02.2016, 15:40

Володимир Ковальчук звільнив директора Дубенського будинку-інтернату

Володимир Ковальчук

Голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук підписав розпорядження про звільнення директора комунального закладу «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» Юрія Горбачука. Причина звільнення – виявлені численні порушення в роботі закладу та його керівника.
Нагадаємо, що у будинку-інтернаті після скарг на його керівника два місяці працювала спеціальна комісія у складі депутатів обласної ради та активістів. Як результат, перевірка встановила, що Юрій Горбачук неефективно використовував майно закладу, неналежно організовував роботу будинку-інтернату, не виконував рішення обласної ради, а в самому закладі порушувались права підопічних.

Зокрема, члени комісії встановили, що в інтернаті діє кімната, де ізолювали підопічних, які провинилися: не виконали вказівки працівників, лихословили, зловживали алкоголем чи без дозволу покинули територію закладу. Закривали у цій кімнаті пенсіонерів та інвалідів по декілька днів.

Крім того, встановлено факти, що списані будівлі та комбайн СК-5 «Нива», що обліковувались на балансі будинку-інтернату, не були розібрані й оприбутковані, як того вимагало рішення обласної ради, натомість використовуються впродовж багатьох років у … приватному господарстві родичів директора. Також з’ясувалося, що Юрій Горбачук використовував у власних цілях на будівництві недієздатних і підопічних неврологічного відділення.

Паралельна перевірка обласної фінінспекції встановила порушення фінансової дисципліни, зокрема щодо реалізації матеріальних цінностей, списання майна, надання окремим жителям м. Дубно послуг з водопостачання та прибудинкової території за відсутності дозвільних документів на здійснення вказаних видів діяльності й інше.

За словами голови комісії, першого заступника голови обласної ради Миколи Драганчука, Дубенською міжрайонною прокуратурою нині здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні по можливих фактах зловживань службовим становищем посадовими особами Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

Зокрема, як повідомив Микола Драганчук, щодо розпорядження матеріально-технічними цінностями та відчуження земельних ділянок.
Зважаючи на виявлені порушення, голова обласної ради Володимир Ковальчук підписав розпорядження про дострокове припинення контракту з Юрієм Горбачуком та звільнення його з посади директора. Також у документі йдеться про призначення заступника директора Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Володимира Повха тимчасово виконуючим обов’язків директора.

- Я постійно наголошую, що завжди стоятиму на захисті інтересів громадян. До нас звернулися працівники Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів з тим, що в закладі порушуються права людей, а керівник зловживає службовим становищем. Тож я ініціював службову перевірку та створення спеціальної комісії обласної ради, яка й виявила численні порушення в роботі закладу та його директора. Це і недостатнє харчування у закладі, і замикання підопічних на декілька діб у так званій виховній кімнаті, і використання душевнохворих для примусових робіт, і незаконна передача землі, якою користувався заклад, родичам Юрія Горбачука. І це далеко не всі порушення. Тому й підписав розпорядження про звільнення Юрія Горбачука та звернувся до правоохоронних органів, аби ті дали правову оцінку діяльності керівника закладу, - підсумував Володимир Ковальчук.





На правах реклами