Ми у Facebook
22.02.2016, 09:20

Рівнянка засмучена проектом пам'ятника Героям Небесної сотні

Своїми думками з цього приводу поділилася у соцмережі Фейсбук.
Біля органного залу Рівного так вшанували Героїв Небесної Сотні

Пам'ятник має стати скульптурною групою з нержавійки. Це чотири анегели з вишитими рушниками. Крила ангелів створюютьь підпори-арки, на них і спираєтся вся група. Посередині, вгору від рушників, підіймається така собі рура, яку вінчає квітка з чотирьох тризубів.

Через пожежі біля Чорнобиля поблизу Рівного з'явилися вовки

Рівненська журналістка Валентина Захарова у проекті пам'ятника побачила "совковість і небажання мислити сучасно".

Рівненського депутата назвали безвідповідальним



"На маленькому макеті все виглядає мило і витончено,
- пояснила п. Захарова. - У трохи збільшеному макеті вже згубилися деталі - обличчя ангелів стали грубшими. Металева конструкція спирається на зелений диск з малахіту.
Далі бачимо на фото, як вписаний цей пам'ятник у простір бульвару. От де починається справжній жах: тут тобі і малахіт, і полірований червоний граніт, і пишні кам'яні клумби з вихилясами, і золотими буквами написи на граніті, і герби і рушники і пшонкастайл неміряно. І все це - таке розцяцьковане, і три поверхи сходинок, і всі - різного кольору, що аж ніяк не вписується в існуючий ландшафт.
До того ж на фотографії проекту сама конструкція ніби присіла (а має символізувати порив у небеса, що було гарно передано на макеті).
Вийшла звичайна така собі альтаночка. Як ото маємо на Гідропарку. Таких "ротонд" по місту розкидано...
Я бачила багато макетів-проектів рівненських пам'ятників. Вони були досить гарні, але потім перетворилися на незграбні гаргари. Я маю на увазі пам'ятник Уласу Самчуку, пам'ятник Марії Несвицькій, скульптурну групу біля перинатального центру".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ