Ми у Facebook
04.03.2016, 10:00

Рівнянам, які здають у найм квартири, нагадують про необхідність сплатити податки

Трапляються випадки, коли громадяни забувають, що згадане джерело заробітку підлягає оподаткуванню.
Громадянину-орендодавцю, який здає квартиру (іншу нерухомість) фізичним особам і не є підприємцем, після кожного кварталу протягом 40 днів необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб з нарахованого доходу. Якщо це дохід, отриманий за минулий рік, і за місяць він становив менше 12180 гривень, то ставка податку становитиме 15%, якщо сума буде більша, то ще 20% від суми перевищення. Крім того необхідно сплатити і військовий збір у розмірі 1,5 %.

Рівненські оголошення: оренда квартир у місті

Якщо ж дохід від здавання нерухомості в оренду, житловий найм буде отриманий вже у цьому році, то сплачувати потрібно 18 % податку на доходи фізичних осіб незалежно від розміру такого доходу та 1,5 % військового збору.

При цьому суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року потрібно відобразити у річній податковій декларації.

Яку фінансову звітність слід подавати платникам податку на прибуток

Декларацію про майновий стан і доходи, отримані в 2015 році, необхідно подати до 1 травня 2016 року до органу ДФС за податковою адресою платника податку, вказавши, зокрема, доходи від здачі нерухомості в оренду.

У випадку здавання майна в оренду підприємцю або юридичній особі (підприємству, організації, банку), відповідальним за оподаткування буде орендар.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ