Ми у Facebook
01.03.2016, 18:00

У Рівному презентували мистецький проект "За мить до весни"

Галина Швидків

Прерзентація відбулася вчора, в останній день зими.
Вечірку, на зразок телевізійного "блакитного вогника", організувала у кафе "Кобза-like" солістка Рівненської обласної філармонії Галина Швидків. На неї зібрала близько півсотні місцевих митців: письменників, акторів, музикантів, фотографів, музейних працівників, режисерів тощо. Кожен мав можливість самостійно представити свою творчість.

Більше фото з вечірки "За мить до весни"

Поетеси Анна Лимич та Неоніла Диб'як читали власні вірші про кохання та весну. Акторка Рівненського драмтеатру Ніна Ніколаєва і режисер Віктор Булига представили фільм "Я люблю музей". У ньому Ніна Ніколаєва разом з колегою-актором Станіславом Лозовським зіграли головні ролі. Молодий баяніст, викладач Рівненського державного гуманітарного університету Дмитро Мазур виконав віртуозно на баяні твори композитора П'яцоли. Вірші Ліни Костенко про кохання читала акторка драмтеатру Галина Цьомик. Музикант Андрій Ляшук продемонстрував гру на старовинному музичному інструменті - лірі. Дослідник Валерій Войтович поінформував про пошуки матеріалу для своєї книги про польського скульптора Томаша Оскара Сосновського, який народився в Острозькому районі на Рівненщині. Про невиконані обіцянки влади поширити по бібліотеках його книгу "Пересопниця" розповів письменник Євген Шморгун. Актор Рівненського драмтеатру Олексій Заворотній емоційно прордекламував вірші Франка, Шевченка, Драча. Співак і музикант Леонід Репета виконав власну пісню у стилі рок.



І неабияк здивувала своєю творчістю рівнянка Олена Медведєва - авторка унікальних книжок з різних матеріалів. Вона представила книгу Івана Франка "Народна пісня", вишиту на жовто-блакитному полотні мовою оригіналу і оформлена візерунками з вишиванки письменника. Висота цієї книги - 65 см, вага 5 кілограмів. На її виготовлення п. Медведєва потратила майже рік.



Завершилася вечірка дуетом родини Швидківих з опери "Весела вдова".

Зазвичай, політики не особливо тратяться на мистецтво. Втім, цікаво, що саме вони допомогли в організації вечірки. Зокрема, це зробила Аграрна партія України.






На правах реклами