Ми у Facebook
04.03.2016, 20:00

Проблема нелегального видобутку бурштину - у віршах: у Рівному презентують унікальну книжку

Її автор - член Спілки письменників України, поетеса з Рівного Лідія Павлюк (Гольонко).
Лідія Павлюк ( Гольонко)


Лідія Павлюк (дівоче прізвище - Гольонко)- уродженка села Велике Вербче Сарненського району. Втім, більшу частину життя провела у Рівному. Нині вона тут працює бухгалтером гіпермаркету "Епіцентр".

Рівнянка з нагоди Дня народження Лесі Українки присвятила вірш її коханню

Нещодавно вийшли з друку дві книги поетеси. Одна з них - збірка поезії "Сім нот любові і печалі", друга - поема "Легенда про поліський бурштин". Проблема нелегального видобутку бурштину - дуже близька Лідії Павлюк, оскільки поблизу Великого Вербча теж копають сонячний камінь. Про біль завданий цим природі, жагу бурштинокопачів до швидкого збагачення йдеться у поемі. У збірці поезій - вірші за останні два роки.

Римського гладіатора - під декомунізацію: у Рівному хочуть перейменувати вулицю Спартака

У суботу, 5 березня, у Рівненській обласній науковій біліотеці на майдані Короленка відбудеться презентація книжок Ліди Павлюк. Початок о 14 годині.

- Кожному, хто прийде на презентацію, я обов'язково подарую свої книги, - пообіцяла поетеса. - Не збираюся на них заробляти, оскільки гроші - це не головне у житті. Та й, коли я лежала хвора і люди допомагали мені коштами на лікування, то казали: "Це тобі не на ліки, а на те, щоб одужала і видала книжку"

Книжки Ліда Павлюк видала на позичені гроші. Віддавати їх збирається із зарплати.

До речі, "Легенда про поліський бурштин" це буде перша поема про проблему нелегального видобутку сонячного каменю. А загалом у творчому доробку Лідії Павлюк уже буде три книжки.








На правах реклами