Ми у Facebook
04.03.2016, 11:40

Договорився: рівнянина, який сподівався стати героєм телеефіру, можуть посадити за ґрати

У вересні торік під час запису однієї з телепрограм львівського телеканалу він публічно закликав до насильницької зміни державної влади та громадянської війни.
Мова йде про 54-річного мешканця Рівного, який є уродженцем Російської Федерації. Проголошуючи промову перед представниками однієї із телерадіокомпаній, він був певен, що журналісти продемонструють відеозапис на широкий загал. Але вони в ефір його не подали, а звернулися із заявою до правоохоронців.

Окрім цього, за місцем проживання цього рівнянина правоохоронці вилучили записані ним власноруч агітаційні матеріали, зміст яких подібний до того, що він проголошував під час запису ефіру.

Бурштину на понад 200 тисяч гривень виявили у Рівному

Прокуратура трактує такі дії, як вчинення кримінального правопорушення проти основ національної безпеки країни.

Згідно з Кримінальним кодексом України, за публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу передбачено покарання у вигляді обмеження волі чи її позбавлення на п'ять років з конфіскацією майна чи без неї.

П'ять-десять років тюрми "світить" рівнянину за бензин

Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою вчинення дій, що суперечать національній безпеці країни.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненщини






На правах реклами