Ми у Facebook
20.03.2016, 16:00

Що робити рівнянину, якщо він вчасно не оплатив рахунок за газ

Не прийшов рахунок, не звірили показники, не вистачило грошей чи просто забули. Що робити, якщо рахунок за газ не оплачено у визначений термін?
1. Не прийшла квитанція.

У разі неотримання рахунку від газопостачального підприємства до 15 числа наступного місяця, споживач може самостійно зняти показання лічильника, розрахувати обсяг і вартість спожитого природного газу і сплатити за нього в будь-який зручний спосіб не пізніше 25 числа наступного місяця.


Дубно просить Київ знизити тарифи на “комуналку”


2. Якщо "затянули" з термінами оплати

Якщо Ви вчасно не здійснили оплату за спожитий природний газ, то постачальник має право здійснити заходи з припинення постачання природного газу. Припинення газопостачання не звільняє споживача від обов'язку сплатити заборгованість за фактично спожитий природний газ.

Чи розіб'ють рівнянам плату за опалення на весь рік?

У разі порушення термінів оплати, Вам необхідно сплатити за вимогою постачальника пеню у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку, що діяла в період, за який сплачується пеня, від суми простроченого платежу за кожен день прострочення платежу, передає "Рівнегаз".

Якщо ж Ви не реагуєте на звернення постачальника газу, то постачальник послуг має право стягнути з Вас заборгованість у судовому порядку.





На правах реклами