Ми у Facebook
20.03.2016, 10:30

Рівненська облрада вимагає скасування акцизів на ввіз авто

11 березня за ініціативи депутата від фракції ВО "Свобода" Анатолія Алексейчука Рівненська обласна рада звернулася до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Президента України з вимогою скасувати законодавчі норми, що встановлюють акциз на розмитнення автомобілів стандартів Евро 3, Евро 4 та Евро 5.
За словами ініціатора звернення Анатолія Алексейчука, на сьогоднішній день дорогами України їздять десятки тисяч автомобілів радянського виробництва, які не відповідають европейським стандартам, навіть 80-х років минулого століття. Ці автомобілі не здатні конкурувати з закордонними аналогами випущеними десять чи п'ятнадцять років тому. Українська влада не хоче переймати досвід Польщі, Білорусі, Прибалтійських держав щодо значного зменшення чи відміни податкових зборів на ввіз европейських автомобілів, які були у вжитку.

В Україну повертаються афери з виграшем авто

Завдяки таким діям влади Україна посіла друге місце в світі, після Куби, в рейтингу найстарішого автопарку. Проте придбати автівку, котра була в ужитку в країнах ЕС для пересічного українця фактично неможливо, через запровадження у 2015 році акцизного збору на розмитнення автомобілів ввезених із закордону, окрім того на початку цього року Кабінетом Міністрів було введено заборону на ввіз автомобілів, котрі не відповідають стандартам Евро 5, що по суті забороняє ввіз автомобілів виготовлених до 2009 року.

"Через таке "драконівське" законодавство автомобіль залишається предметом розкоші для більшості простих українців. Така державна політика знищує малий бізнес, збільшує вартість товарів і послуг, веде до подальшого зубожіння українського народу", - зауважив депутат.

Тому в облраді підтримали звернення про дозвіл на ввіз всіх транспортних засобів бувших у використанні, які відповідають стандартам Євро 3, Євро 4 та Євро 5 без сплати акцизних зборів, повідомили у прес-службі Рівненської обласної організації ВО "Свобода".





На правах реклами