Ми у Facebook
22.03.2016, 21:00

Як доглядати за новонародженими тваринами: поради від рівненської волонтерки [+Фото]

Своїм досвідом догляду за новонародженими котиками та собаками у соцмережах поділилася рівненська захисниця тварин Інка Рун.
Усі ми не раз чули про те, що у нашому місті та й не тільки у нашому, дуже часто на вулицю викидають новонароджених цуценят чи котенят. Якщо вам трапилася така "знахідка" - не панікуйте! Доглядати за такими тваринками досить просто. Кількома порадами поділилася Інка Рун:

1. Перша допомога. Коли ви знайшли сліпеньких цуценят, або кошенят, то в першу чергу, потрібно занести їх додому і забезпечити їм тепле місце. Бажано зігрівати малят грілкою (можна електричною, можна водяною), щоб попередити переохолодження. Грілка повинна бути обмотана тканиною, щоб не обпекти малечу!!!



2. Годування. Далі необхідно придбати шприц (5 і 10), піпетку, пляшечку-соску і суху суміш для дітей (від народження до одного року). Все це можна знайти в цілодобовій аптеці.

Цуценят потрібно годувати кожні 2 години, як вдень так і вночі. Але по мірі росту собачок кількість годувань зменшується - кожні 3-4 години, потім ще менше, але збільшується дозування сухого молока! Молочну дитячу суміш давати цуценятам теплою, а не гарячою!



Після кожного годування цуценяти, потрібно перевернути його на спинку, потерти пальчиком живіт і легенько натиснути на отвір, де тече сеча. Це допоможе карапузику попісяти, інколи й сходити по-великому. Цю процедуру потрібно повторювати після кожного годування, щоб в животику тваринки не застоювалось молочко і не перетворилось в сир (в даному випадку тварина не виживає!). Годування тваринок продовжується до 2 тижнів, потім потрібно привчати їх їсти самостійно.

3. Чистота. Також слід запастись полотном (у великій кількості), щоб підстеляти малятам і часто міняти на чисте, свіженьке. Обов'язково контролювати чистоту тваринок. 1 раз в день пуповину мазати розчином йоду. Гігієна на першому місці!.



Пам'ятайте - ваша опіка обов'язково обернеться добром!

Статті до теми:

У Рівному відповідальним господарям віддадуть цуценят

У Рівному шукають господаря для пухнастої кішки

Цуценятам у Рівному шукають господаря





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ