Ми у Facebook
23.03.2016, 18:40

Як на Сарненщині діти збирали сміття на подарунки

Історія священника та дітей, які свідомо погодилися назбирати на солодкі подарунки самостійно, показує приклад для інших. Кожен може долучитися до хорошої справи і отримати за це солодку нагороду.
Де священнику взяти кошти на різдвяні подарунки дітям? Таке запитання поставив о. Василій Гончарук вихованцям недільної школи при Свято-Георгієвському храмі села Сіянці.

Щоб не просити у підприємців та благодійників і не брати гроші з церковної каси священник запропонував дітям заробити самим – зібравши металобрухт, склотару, пластикові пляшки. Пропозиція була прийнята на «ура». Вирішено-зроблено.

Більше новин району

Діти не один день разом зі своїм наставником обходжували околиці сіл Сіянці та Садки в пошуках потрібного. Нарешті було зібрано понад 500 кг металобрухту, 40 мішків склотари та 12 мішків пластику. Все це загальними силами було перенесено на задвірки церковної території.

Згодом цю вторинну сировину здали, отримавши майже 1500 гривень. Одна благодійниця, бачачи старання дітей, вирішила допомогти і внесла свою допомогу у вигляді 1000 гривень на придбання подарунків.

Для вихованців закупили на виручені кошти 25 кг смачних шоколадних цукерок.

На Сарненщині школярі висаджували дерева

На свято Різдва Христового після святкового Богослужіння, вихованці недільної школи виступили перед прихожанами зі святковим вертепом. Солодкі подарунки отримали не тільки діти які потрудились, а й усі маленькі прихожани присутні того дня в храмі.


За матеріалами sinod-molodost.in.ua






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ