Ми у Facebook
05.04.2016, 14:30

У сільських радах Рівненщини вже прописують мешканців

В Україні з 4 квітня змінилася система реєстрації місця проживання. На Рівненщині вже також втілюють інновацію у життя. У сільських радах вже розпочали процес реєстрації громадян.
Відповідно до змін до Закону "Про реєстрацію фізичних осіб" та Закону "Про місцеве самоврядування" реєструючим органом визначено сільську, селищну або міську раду – з метою наближення надання адміністративних послуг для людей.

У сільських, селищних та міських радах введено посади паспортистів та передані їм картотеки з міграційної служби.

- З 4 квітня у нашій сільській раді вже почали реєструвати громадян. За два дні осіб, які хочуть зареєструватися ще не було, але впевнений, що будуть. Позитивом цього нововведення є те, що тепер мешканцям села стало легше зареєструватися і для цього не треба їхати до Рівного, - коментує сільський голова Забороля Микола ШУСТОВ.

Проте пан Микола пояснює, що інша сторона такого нововведення - це те, що зараз процес реєстрації відбувається у ручному режимі, за допомогою картотеки. Проте згодом збираються перевести це в електронну форму. Для цього треба придбати спеціальне програмне забезпечення.

- Така програма коштує 240 тисяч гривень, в той час, коли весь річний бюджет Забороля - 140 тисяч. Тим самим, просто вражає той факт, що сільським радам делегують повноваження, але не дають кошти на їх втілення. тим самим створюють умови до добровільно-примусового об'єднання громад, - пояснює Микола ШУСТОВ.





На правах реклами