Ми у Facebook
07.04.2016, 13:00

Яким буде літо 2016 - прогнози синоптиків

Яким буде цей рік? Довгострокові прогнози українських кліматологів, метеорологів та народних синоптиків суттєво відрізняються.
Фахівці гідрометеорологічного науково-дослідницького інституту НАНУ обіцяють плавне повернення до холодних зим. За даними Центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України, погода стане ще більш теплою.

Літня погода триватиме лише три з половиною місяці (торік було майже п'ять місяців) – з середини травня до перших днів вересня. Посушливими будуть травень і червень, а липень і серпень – з рясними зливами, впереміш із сильними посухами.

Яка погода на Теплого Олекси, таким буде й Великдень

На жаль, вересень та листопад виявляться традиційно осінніми, а тривалого тепла у жовтні, так званого "бабиного літа", може не бути зовсім. Зима 2016-2017 років також настане раніше терміну: морози і сніги можуть бути вже в листопаді.

Яким буде цей рік, розповів газеті “Сегодня” народний синоптик Леонід ГОРБАНЬ.

За його словами, для прогнозів погоди існує 7-річний цикл повторюваності, пов'язаний з впливом п'яти планет – Меркурія, Венери, Марса, Юпітера і Сатурна, а також Сонця і Місяця. Більш далекі планети – Уран, Нептун і Плутон – на погоду Землі помітно впливають раз в 250 років, і останній раз це було в 2005 році (у тому році в березні в ЄС були морози до -30, а серпень був найсухішим за 120 років спостережень). За словами Горбаня, 2016 рік перебуває під впливом планети Марс. До цього "під Марсом" був 2009 рік, а наступний буде 2023-й. Синоптики впевнені, що цьогорічні температурні рекорди якщо і будуть, то зі знаком мінус.


Джерело: ukr.segodnya.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ