Ми у Facebook
21.04.2016, 11:20

У Рівному мешканці вже другої вулиці збунтувалися проти перейменування

Це зробили мешканці вулиці Макаренка, яку міськрада Рівного раніше вирішила перейменувати на вулицю Вротновських.
Представник вулиці повідомив, що про перейменування вони дізналися з квитанцій про оплату комунальних послуг. Спочатку думали, що це просто помилка комунальних служб. А коли з'ясували, що ніхто не помилився, вирішили просити не міняти назви вулиці.

- Звернення підписали мешканці усіх 19 будинків вулиці, - повідомив її представник. - Хочете перейменовувати - узгоджуйте це питання з нами. До нас жоден представник влади з цього приводу не підходив.

"Є й хороші Решетнікови", - мешканці вулиці Рівного збунтувалися проти перейменування

Міський голова Рівного Володимир Хомко пояснив:
- Міська влада уже не вирішує питання перейменування. Це компетенція облдержадміністрації. Звісно, ідеально було б здійснювати перейменування усіх вулиць з обговоренням громадськістю, але це нереально зробити. Тож ми оприлюднювали перелік вулиць до перейменування. По яких заперечень не було - ті перейменовували. Де мешканці протестували - ті на розгляд обласної влади. Адже перейменувати вимагає закон.

У Рівному з'являться вулиці Перескок і Перший промінь

Зауважимо, що Антон Макаренко - педагог зі світовим ім'ям, віднесений організацією ЮНЕСКО до чотирьох педагогів, які визначили напрям педагогічного мислення ХХ століття. Серед Вротновських є похований на Дубенському кладовищі у Рівному полковник Армії УНР, член Української Центральної Ради Костянтин Германович Вротновський-Сивошапка, курінний УПА Гордій Вротновський тощо.

Які вулиці Рівного є рекордсменами з перейменування

Нагадаємо, що раніше протестували проти перейменування на сесії міськради Рівного мешканці вулиці Решетнікова.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини