Ми у Facebook
08.04.2017, 08:00

Сьогодні - Лазарева субота та Благовісник

Лазарева субота — це шоста субота передвеликоднього посту. У цей день християни згадують диво воскресіння Ісусом Христом праведного Лазаря. Окрім того, так співпало, що сьогодні, 8 квітня, святкують ще й Собор Архангела Гавриїла, або як в народі називають - Благовісник.
Святкування Лазаревої суботи встановлено з давніх часів. За деякими даними, ця традиція сягає перших віків християнства. Свою Божу місію на землі Ісус Христос завершив двома величними актами — воскресінням Лазаря й тріумфальним в'їздом до Єрусалиму. Для багатьох воно стало переконливим доказом Христового божества. Тут він виступає як всемогутній Бог.

Священик - про Лазареву суботу

На запитання "чи можна працювати у Лазареву суботу?", священики відповідають, що заборони на роботу у святкові дні немає. Мовляв, треба бути на богослужіннях у святкові дні. А поміж службами - робити добрі справи. Наприклад, скопати город немічній бабці у ці дні - не тільки не гріх, а навіть бажано, бо цією справою святимо великий день.

Архангел Гавриїл був обраний Господом для того, щоб благовістити Діві Марії, а з Нею і всім людям велику радість про Втіленні Сина Божого. Тому на наступний день після Благовіщення, прославивши Пречисту Діву, ми дякуємо Господу і почитаємо Його посланника Архангела Гавриїла, що послужив таїнству нашого спасіння.

Чи можна працювати на городі у свято Благовісника 8 квітня?

За матеріалами Вікіпедії та інтернет-видань.





На правах реклами