Ми у Facebook
26.04.2016, 08:40

У Рівному священик Московського патріархату зробив подарунок храму Київського патріархату

Він передав частинку мощів Святителя Спиридона, який допомагає у бідності і скрутних обставинах.
Ці мощі прикріпили до ікони чудотворця Спиридона Тримифунського.

Сьогодні у православних рівнян почався Страсний тиждень

- Кілька днів тому, у п’ятницю 22 квітня, посвятили цю ікону, - розповів ОГО прес-секретар Рівненської єпархії УПЦ КП Василій Рудницький. - Її ми написали власними силами - Владика благословив займатися цим диякона собору. Частинку мощів Святителя Спиридона, яка є на іконі,передав священник Московського Патріархату, який попросив його не називати. Ікона у храмі перебуватиме постійно.

Ікона знаходиться у верхньому храмі Свято-Воскресенського кафедрального собору у Рівному, який належить УПЦ КП. Вона розташована відразу навпроти входу до собору, неподалік від ікони святого цілителя Пантелеймона.

Церковний календар на травень 2016

Довідка:
Спиридон Тримифунтський — святитель четвертого століття. Був учасником Першого Вселенського Собору. У спорі з філософами-аріанами вразив присутніх дивом, коли доводячи праведність догмату Трійці, розділив цеглину на воду, глину і вогонь.

Був відомий ще за життя своєю допомогою бідним та тим, хто знаходяться у скрутних обставинах. Віруючі переконані, що Спиридон допомагає усім, хто звертається до нього в молитвах. Найчастіше святому моляться, коли потрібна допомога у подоланні бідності, суперечок, отримання власного житла.






На правах реклами