Ми у Facebook
30.04.2016, 14:00

Чемпіонат України. 21 тур. «Верес» - «Мир» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 30 квітня, у Рівному відбудеться матч 21 туру Чемпіонату України серед команд другої ліги. Місцевий «Верес» прийматиме «Мир» із Горностаївки. Гра відбудеться на стадіоні «Авангард». Початок матчу – о 15:00.
Чотири поєдинки в рамках туру відбулося вчора, 29 квітня. У трьох з них виграли команди вищі за турнірним становищем.

У Чернівцях «Буковина», програючи на початку другого тайму – 0:1, змогла вирвати вольову перемогу над новокаховською «Енергією» - 2:1. У поєдинку середняків одеська «Реал-Фарма» впевнено здолала свого турнірного сусіда кременчуцький «Кремінь» - 3:0.

Ще більш впевнену перемогу здобув на виїзді ковалівський «Колос». У Херсоні лідер чемпіонату розгромив місцевий «Кристал» - 4:0. Причому вже на 11-й хвилині футболісти з Київщини вигравали – 2:0.

І ще в одному поєдинку п’ятниці «Нікополь-НПГУ» та «Арсенал-Київ» голами вболівальників не потішили – 0:0. І це при тому, що з 55-ї хвилини кияни грали у більшості.

Решта матчів 21-го туру у суботу, 30 квітня:

12:00 – «Скала» (Стрий) – «Барса» (Суми)

15:00 – «Інгулець» (Петрове) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква)

15:00 – НК «Верес» (Рівне) – «Мир» (Горностаївка).

Довідка від Інформаційної служби НК ФК «Верес».

Історія ФК «Мир» бере свій початок у 1994-му році. Саме тоді у селі Горностаївка Херсонської області при агрофірмі «Мир» було засновано однойменний футбольний клуб. Його президент, Іван Доценко, до речі, досі залишається кращим в історії бомбардиром клубу – 277 голів.

Свій шлях в українському футболі «Мир» розпочав із аматорських змагань. У перші три роки свого існування «аграрії» двічі виграли чемпіонат Херсонської області. Ще одного разу «Мир» став найкращим у чемпіонаті України серед колективів ФСТ «Колос».

У середині двотисячних упродовж двох сезонів «Мир» знову двічі виграє чемпіонат та одного разу – Кубок Херсонщини серед аматорів. Вже у наступному році «аграрії» стартували у чемпіонаті України серед аматорів. А ще за два роки, у 2010-му, вони виграли ці змагання.

У сезоні 2012-2013 «Мир» вперше у своїй історії стартував у турнірі професіоналів. У групі «Б» Другої ліги чемпіонату України команда з Горностаївки стала останньою. Вже у наступному чемпіонаті «Мир» зумів дограти лише перше коло і у листопаді 2013-го клуб оголосив про розформування і зняття зі змагань.

Після півторарічного перебування у забутті «Миру» вдалося відродитися і повернутися на професіональний рівень. Нинішній сезон у Другій лізі команда розпочала невпевнено – з чотирьох поспіль поразок. Лише у п’ятому турі чемпіонату перемога у дербі Херсонщини над «Кристалом» - 4:3 – дозволила піднятися команді з дна турнірної таблиці.

Головна проблема «Миру» у нинішньому сезоні – нестабільність. Команда довела, що може на рівних боротися з лідерами, обігравши «Буковину» - 3:2 та зігравши унічию з «Інгульцем» - 0:0. Втім, час-по-час у горностаївців трапляються несподівані втрати, як у домашній грі з «Барсою» - 0:1. Або й відверті провали, як у матчі минулого туру проти «Скали» - 0:3.

До того ж горностаївці мають чималі проблеми із грою в захисті. Більше, аніж «Мир» (37 м’ячів) у нинішньому чемпіонаті пропустив у свої ворота лише «Нікополь-НПГУ».

Особливо багато «Мир» пропускає навесні. У п’яти матчах горностаїв ці пропустили чотирнадцять м’ячів, забивши при цьому рівно вдвічі менше.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Чемпіонат України. 20 тур. «Арсенал-Київ» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ]

««Верес» здійснив щасливу поїздку до Щасливого

Як обігрувати «Мир» добре знають Борис Орловський, Тарас Коблюк та Олександр Лакуста, які кували виїзну перемогу «Вереса» у грі першого кола. Багатий на боротьбу, але не гольові моменти матч завершився тоді успішно для рівнян завдяки точному удару Богдана Денеги.

Нинішній «Мир» мало чим відрізняється від осіннього. Взимку команду поповнили лише три нових футболісти. Щоправда, усі вони мають за плечима багатий досвід виступів на професіональному рівні. Це воротар Олександр Полуляхов (який раніше був запасним в «Інгульці»), захисник Олександр Бринько (який повернувся в команду після подорожі командами Першої ліги), та нападник Іван Романчук (який навіть вже встиг відзначитися голом за горностаївців).

Як і восени рівнянам варто якомога обережніше грати із безперечно грізним дуетом форвардів суперника. Юрій Комягін та Віталій Петриченко у нинішньому чемпіонаті на двох вже забили 15 м’ячів.
А на руку господарям має зіграти відсутність у складі «Миру» двох основних захисників: Данила Мамонова і Павла Чмеленка, які гру з «Вересом» пропустять через дискваліфікації.

Історія протистоянь: НК «Верес» - «Мир». 1 матч: +1,=0, -0.
Різниця м’ячів: 1-0.
У Рівному суперники дотепер не зустрічалися.









На правах реклами