Ми у Facebook
08.05.2016, 21:29

На Рівненщині відбудеться фестиваль, присвячений Ренесансу (ВІДЕО)

Фестиваль «Острог-Ренесанс» пройде 11-18 травня та 1-5 червня 2016 року в місті Острог.
Організаторами фестивалю є Національний Університет «Острозька академія», культурологічний проект «Мистецькі експедиції» та Острозька міська рада. Цьогоріч фестиваль присвячений 440-річчю Острозької академії, першого університету Східної Європи, а також 100-річчю Острозького історико-культурного заповідника та 60-річчю Острозької музичної школи.

7 чудес Рівненщини, які ви мусите побачити

Організатори зазначають, що фестиваль присвячений Ренесансу, адже найславетніший період історії Острога, що датується кінцем XVI- початоком XVII століття, припадає на епоху українського Ренесансу. Також кінець ХХ – початок ХХІ століття – це також своєрідний період «ренесансу» Острога, його славної традиції у тому числі культурної і освітньої, що розпочався із відродження Острозької академії.

Куди піти у Рівному цими вихідними (7-8 травня)

Фестиваль відбуватиметься у два етапи: 11-18 травня – програма заходів, що поєднує класичну музику, кіно та літературу; 1-5 червня – запланована дитяча програма, виступи сучасних українських гуртів, історичні реконструкції, святковий ярмарок, цікаві акції. Більшість подій цього фестивалю відбуватимуться на замковій горі, а також в музеях та на центральній площі міста Острога.

Велика кількість подій та концертів - безкоштовна.

Детальнішу інформацію та програму заходів можна знайти на сторінці «Острог – Ренесанс» у мережі Фейсбук.

Про це повідомляє прес-служба НУ «Острозька академія».















На правах реклами