Ми у Facebook
18.05.2016, 20:00

Олександр Бондар став кращим бомбардиром та легіонером польської Екстракласи [+Відео]

Футзаліст з Рівненщини вдруге поспіль виявився кращим голеадором та легіонером найсильнішої польської ліги – Екстракласи. Екс-гравець рівненського «Кардинала» та низки інших вітчизняних клубів Олександр Бондар здобув ці титули в складі «Ред Девілз» із Хойниці.
Як повідомляє sport.ua, у минулий уїк-енд трьома матчами в Бельсько-Бялій і Здуньска-Волі був підведений підсумок чемпіонату Польщі з футзалу, чемпіон і призери якого вперше визначалися в матчах плей-офф. Ніяких несподіванок не відбулося - «Рекорд» в серії за бронзові медалі, а «Гатта Актив» за золото мали фору в одну перемогу, і ліквідувати її ні «Ред Девілз», ні «Погоні 04» в матчах плей-офф не вдалося.

Перед командою Бондаря - «Ред Девілз» - після поразки в першому матчі серії 1:5, що проходив в Хойніце, в Бельсько-Бялій потрібно було вигравати двічі. І треба віддати належне «червоним дияволам», бажання продовжити боротьбу у них було, що і відбилося на майданчику в першому матчі. Дуже агресивно почали гру підопічні Олега Зозулі, і на 3-й хвилині Олександр Бондар результативно замкнув простріл Войцеховського. Олександр і в подальшому не раз був близький до того, що збільшити перевагу гостей, але у «Рекорда» вдало грав голкіпер Міхал Калужа. У другому таймі у господарів був чудовий шанс зрівняти рахунок, але Артур Поплавскі не реалізував пенальті. І, тим не менше, Олександр Бондар знайшов можливість оформити дубль, на 38-й хвилині вразивши ворота дальнім ударом зі штрафного. До фінальної сирени свій шанс скоротити рахунок упустив Роман Вахула, з 10-тиметрового пробивши в штангу. А вже за кілька секунд до кінця матчу Бондар невдало підставив ногу під прострільну передачу, що призвело до автоголу.

Через добу «Рекорд» і «Ред Девілз» довелося знову вийти на майданчик затишного спорткомплексу в Бельсько-Бялій. Але на ще один подвиг підопічних Олега Зозулі не вистачило. На думку українського тренера, ключовим моментом гри стали два голи «рекордистів», забитих до середини першого тайму, плюс чудова гра голкіпера господарі Міхала Калуж. Отож, програш 2:3.

Щодо результативності та досягнення українських хлопців, які виступали в чемпіонаті Польщі, то Олександр Бондар знову показала себе з найкращого боку. По-перше, він другий рік поспіль став найкращим бомбардиром Екстракласи - 31 забитий м'яч. По-друге, за підсумками сезону в номінації «MVP сезону» посів третє місце. Крім того, Олександр Бондар визнаний найкращим легіонером Екстракласи, а інший українець Роман Вахула в цій номінації став третім. Що ж до результативності, то тут список наших голеадорів виглядає так:

Олександр Бондар - 31
Роман Вахула - 11
Дмитро Дрозд - 8
Олександр Шамотій - 7
Тарас Тарасович - 7
Максим Паутяк - 7
Вадим Іванов - 6
Євген Данилейко - 4
Віталій Колесник - 4
Микола Морозов - 3
Сергій Лапа – 2

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Кращими на футзальному турнірі у Білорусі стали представники Рівненщини

Рівненчанин виграв чемпіонат Брестської області з футзалу

Нагадаємо, що у минулому році колишній гравець МФК «Кардинал-Рівне» Олександр Бондар разом з командою «Вісла Кракбет» із Кракова виграли перше місце в чемпіонаті Польщі з футзалу. Крім того, рівнянина визнали найкращим легіонером, а його гольовий доробок – 28 голів – дозволив здобути й титул найліпшого бомбардира.

«Рекорд» (Бельско-Бяла) – «Ред Девілз» (Хойніце) – 1:2 (0:1)
Бондар, 40-автогол – Бондар, 3,38








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ