Ми у Facebook
31.05.2016, 09:00

Генпрокурор розповів про резонансні кримінальні справи та велику чистку прокурорів

Фото: pravda.com.ua

Вихідець з Рівного Юрій Луценко розповів, у якому стані можуть знаходяться кілька кримінальних справ, які свого часу сколихнули українське суспільство.
Під час брифінгу у понеділок, 30 травня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко доповів щодо кримінальних справ про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, політика В’ячеслава Чорновола та отруєння колишнього Президента України Віктора Ющенка. Він повідомив, що поки не заслухав інформацію про їх стан, але припускає — усі вони можуть бути закриті. Також Юрій Луценко заявив, що проведе наради і доповість стосовно справи про замовників убивства Гонгадзе. І станеться це протягом місяця.

Під час брифінгу Юрій Луценко зазначив, що департамент внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури очолить Петро Шкутяк. Пану Шкутяку, за словами Генпрокурора, зараз 35 років. Він був помічником голови Долинської райдержадміністрації Кіровоградської області. Також активістом мовного майдану та майдану 2013-2014 років, пішов добровольцем на фронт. У селищі Георгіївка, під Луганським аеропортом, отримав тяжке поранення. Має п’ятеро дітей. Зараз погодився очолити робочу групу, яка перевірятиме доброчесність прокурорів. Перевіврятимуть, за словами очільника Генпрокуратури, декларації прокурорів і їх сімей, якщо їх витрати не будуть сходитися із показниками декларації, то прокурорів звільнять наказом Генпрокурора за порушення прокурорської етики.

Рівняни розповідають анекдоти про призначення Юрія Луценка Генпрокурором

Юрій Луценко підкреслив, що така велика чистка прокурорів відбуватиметься під керівництвом молодої людини, яка ніколи в житті не взяла жодного хабара.

Користувачі соцмереж Рівного - про призначення свого земляка Генпрокурором


Про це повідомляє Українська правда.


Петро Шкутяк<br />
Лівий берег<br />
Петро Шкутяк
Лівий берег


Як повідомляло видання ОГО, Юрій Луценко став Генеральним прокурором України кілька тижнів тому





На правах реклами