Ми у Facebook
02.06.2016, 07:40

Поради рівнянкам: Як відучити себе купувати непотрібні речі

Усі ми знаємо, що більшість жінок мають схильність до купівлі непотрібних речей і з роками таких покупок накопичується ціла шафа. Для того, аби подібних ситуацій з вами не траплялося, варто навчитися використовувати кошти раціонально.
1. Відкладайте кошти. Щомісяця, яким би витратним він не був, відкладайте 10% зарплати. На що відкладати? А просто на потім. На щось приємне або необхідне в житті. Ситуації бувають різні. Хтось втрачає роботу і кілька місяців не може знайти нову. У кого-то ламається ліжко і просто нема на чому спати, а до зарплати ще далеко.

2. Складайте списки. Ідете в магазин за кефіром, булочкою, сиром і печивом? Не фіксуйте список в голові, зафіксуйте його на папері. Перебуваючи в магазині, купуйте тільки те, що зазначено в списку і відправляйтеся додому.

3. Не ходіть по магазинах просто так. Подружка запропонувала "прогулятися по магазинах"? Ви ж розумієте, що в результаті і вона, і ви витратите гроші. Коли людям дійсно необхідно щось придбати, то вони просто беруть і їдуть в магазин за цією самою річчю, а під час "прогулянки" ви зазвичай купуєте абсолютно непотрібне.



4. Навіщо вам це потрібно? Просто напишіть цю фразу на листку паперу і покладіть його в гаманець. Кожен раз, коли вам буде хотітися витратити гроші на нову річ або якусь послугу, діставайте листочок, читайте питання і відповідайте.

5. Не носіть з собою зайві гроші. Все просто. Якщо ви йдете в кіно, не варто брати з собою половину зарплати. Візьміть гроші на квиток і попкорн. Якщо ви йдете в магазин за пачкою масла, не беріть гроші на 10 пачок масла!

6. Використовуйте готівку. Дуже багато людей легше розлучаються з грошима на карточках, ніж з готівкою. Гроші на карті віртуальні. Так, вони несуть таку ж цінність, як і банкноти, але ми не можемо потримати їх в руках, перерахувати, відчути їх. Якщо у вас така проблема, то тоді просто знімайте всю зарплату з картки і витрачайте тільки готівку.

7. Ставте цілі. Відмінний спосіб зберегти гроші - це поставити мету. Наприклад, відправитися в подорож до Нової Зеландії, купити дорогий комп'ютер, машину або назбирати на перший внесок для покупки квартири.

Успіхів!

За матеріалами: http://ivona.bigmir.net.

Статті до теми:

Як можна економити на ліках [+СПИСОК]

Чи існує ідеальне місце, куди можна сховати гроші?

Способи економії у період кризи





На правах реклами