Ми у Facebook
03.06.2016, 19:15

На Рівненщині борці вільного стилю взяли участь у «Рокитнівській битві»

У середу, 1 червня, у Рокитному відбувся міжобласний турнір з вільної боротьби «Рокитнівська битва», присвячений 75-ї річниці створення «Поліської січі». В ньому взяло участь кілька сотень юних учасників, котрі змагалися у дванадцяти вагових категоріях.
Сам захід був організований тренером Рокитнівської дитячо-юнацької спортивної школи Іваном Парчуком. Ініціаторами виступили заступника голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та депутата облради Володимира Валявки.

Кількасот юнаків та дітей з Житомирської та Рівненської областей віком до 15 років, протягом дня боролися у дванадцятьох вагових категоріях. Основною ж метою проведення змагань була популяризація історії національно-визвольних змагань серед молоді та підтримка ідей здорового способу життя серед підростаючого покоління.

«Нині надважливо аби нове покоління українців виховувалося в українських традиціях та з почуттям гідності за власну історію і рід. Також важливим елементом виховання молоді має бути акцент на здоровий спосіб життя, саме тому я та інші депутати Рівненської обласної ради підтримали ініціативу з проведення цього турніру», - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Після закінчення турнірних змагань депутати обласної ради Олександр Гомон нагородив кращих борців медалями, грамотами та вимпелами.

Нагадаємо, що на початку травня у Білій Церкві відбувся Чемпіонат України з греко-римської боротьби серед молодших юнаків (2001-2002 р. н). Змагання зібрали майже чотириста юних борців з усієї України, у тому числі і представників Рівненщини - учнів комунального закладу «Костопільський обласний ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту» Рівненської обласної ради.

«У підсумку проведених п’яти сутичок, виборовши всі п’ять перемог, чемпіоном України став Віталій Стеценко (вагова категорія 53 кг, тренер Віктор Марач). Бронзова нагорода у Дмитра Потера (вагова категорія 35 кг) та сьоме залікове місце в Олександра Стрелецького (в/к 32кг, тренер Іван Ладоненко)», – повідомили у КЗ «Костопільський обласний ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту» Рівненської облради.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Збірна Рівненщини з греко-римської боротьби стала кращою на Чемпіонаті України

На Першості Європи з греко-римської боротьби рівненчанин здобув бронзу










На правах реклами