Ми у Facebook
14.06.2016, 14:00

На Рівненщині успішно розпочато реалізацію програми мікрофінансування для малого бізнесу

На початку квітня ПриватБанк запустив принципово новий для України сервіс "Кредити Українському Бізнесу" (КУБ).
Цей проект дозволяє малому бізнесу і підприємцям залучати на свій розвиток гроші громадян і компаній, а жителям країни – вкладати гроші безпосередньо в український бізнес. За два місяці з початку реалізації проекту перші 5 малих підприємств Рівненщини отримали народні інвестиції на загальну суму понад 450 тис. гривень.

"Сервіс працює просто: підприємці на сайті kub.pb.ua виставляють заявку на отримання інвестицій, розповідають про свій бізнес і плани розвитку. Щоб вкладення були максимально захищені, провідні фахівці ПриватБанку проводять ретельний відбір проектів для фінансування, ґрунтуючись у першу чергу на характеристиках бізнесу і перспективи його розвитку, – розповідає керівник напрямку малого та середнього бізнесу Північно-Західного РУ ПриватБанку Ірина МАМОТЮК. – Для додаткового і гарантованого захисту всі вкладення застраховані. Інвестиції, без перебільшення, можна назвати народними – адже саме громадяни України вкладають власні кошти у проекти, які їм сподобалися і які вони вважають перспективними і корисними".



Суми інвестицій різних проектів становлять від 50 до 300 000 гривень. Спеціалізація підприємств різноманітна – від продуктового магазинчику й аптеки до поставок хімічної сировини і вантажоперевезень.

"На цьому ринку я вже досить давно – більше 15 років. За такий великий проміжок часу мені вдалось досягти певних успіхів та виробити стратегію успішного бізнесу, – розповідає директор та співвласник фармацевтичної компанії “АЙ БІ БІ ГРУП” Ігор МАЦЬКО. – Наша компанія відносно нова – сформована вона лише рік тому, проте вже сьогодні є прибутковою та потенційно успішною. В нашому активі – три повноцінних аптеки, які користуються попитом та надають великий асортимент якісних товарів. Тепер, завдяки залученим коштам через сервіс КУБ, ми зможемо відкрити ще один аптечний пункт в нашому місті та реалізувати наш проект розвитку".

Інвестор сервісу гарантовано отримує 25% річних. Це більше, ніж відсотки по депозитах, а отже – вигідніше. Підприємці за користування інвестиціями сплачують 2,4% в місяць, що знаходиться в рамках загальноприйнятих кредитних ставок в Україні.

Завдяки сервісу "народного" кредитування малий бізнес може легко, швидко і прозоро отримати реальний кредит терміном на один рік.



З початку реалізації проекту до нього активно долучилися всі області України. У масштабах країни за два місяці за програмою сервісу "Кредити Українському Бізнесу" (КУБ) 200 бізнес-проектів вже зібрали 26 000 000 гривень приватних інвестицій від звичайних громадян, які своїми грошима вирішили підтримати підприємців.

Ліцензія НБУ №22 від 05.10.2011р.

На правах реклами





На правах реклами