Ми у Facebook
18.06.2016, 09:00

Рівнянам - про те, яку інформацію про військових не можна оприлюднювати

Фото з hoippo.km.ua

Оскільки Росія веде не тільки військову, а й інформаційну війну проти України, військові оперативного командування "Захід" розповіли, яку інформацію не можна публікувати в інтернеті та ЗМІ.
- Противник цікавиться кількістю військових, пересуванням, метою прибуття, розташуванням, - розповів підполковник Олександр Шемейко. - Коли інформацію про це публікують - це для нього готова аналітична довідка. Тому як журналісти, так і інші люди повинні розуміти, що не можна це оприлюднювати, так само як називати номери військових частин, озвучувати проблеми військових. Адже коли таку інформацію публікують, ми відразу це відчуваємо на собі. Так якось журналіст, який приїхав з волотером, виклав в інтернет фото блок-поста, забувши, що смартфон прив'язаний до gps-навігатора, і виклав це фото у Фейсбук. ВІдразу після цього, артилерією було знищено двох офіцерів.

Які потреби нині мають рівненські військові у зоні АТО?

За словами керівника прес-центру ОК "ЗАхід" Анатолія Прошина, не можна також публікувати інформацію про морально-психологічний стан військових. Адже за такими даними ворог відразу може прорахувати, поразкою чи перемогою закінчиться бій.

"Політики не допомагають армії", - рівненські волонтери

Саме з питань безпеки і волонтери часто не називають, скільки чого збирають для допомоги армії. Адже ці потреби також дозволяють противнику зробити висновки про забезпечення війська. За словами волонтерів, навіть за кількістю електролампочок, які потрібні для військових наметів, можна прорахувати, скільки військових буде розміщено в тому чи іншому місці. Тому вони просять не вимагати у них називати точну кількість речей, які потребують військові, і не оприлюднювати таку інформацію.

"На Рівненському полігоні рваних наметів немає", - військові





На правах реклами