Ми у Facebook
22.06.2016, 19:00

На Березнівщині пройшли велоперегони «Поліська Січ» [+Фото]

В Березнівському районі відбулися триденні аматорські велоперегони «Поліська Січ». Марафон був присвячений 75-тій річниці заснування «Олевської республіки» і бойового шляху УПА «Поліської січі» під командуванням Тараса Бульби-Боровця.
Організатори проклали маршрут довжиною в 330 кілометрів, котрий протягом трьох днів долали велосипедисти в категоріях «Спорт» та «Туризм». В першій категорії змагалися більш досвідчені учасники, котрі боролися не тільки з кілометражем, а й один з одним. Спортсмени з категорії «Туризм» основною ціллю для себе ставили не перемогти інших учасників, а отримати задоволення від мандрівки мальовничими місцями Полісся.

Захід на Рівненщині був проведений вперше і на меті мав розвиток велосипедного туризму серед широких верств населення, пропагування ідеї здорового способу життя, розвиток місцевого зеленого туризму і популяризацію екологічно чистого виду транспорту.

Участь в заході взяли велосипедисти з Київської, Львівської, Дніпропетровської, Донецької, Рівненської, Одеської, Хмельницької, Волинської, Черкаської, Миколаївської, Житомирської, Харківської, Закарпатської і Запорізької областей. Наймолодшому учаснику ледве виповнилося 11 років, а найстаршому - вже за 60.

Організаторами марафону були комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, Спілка велосипедистів Рівного та їх партнери: магазин велозапчастин та веломайстерня «Рівело», Туристично-краєзнавчий клуб "УРАЙ", МТБ клуб м. Рівне «Градієнт», ГО «Поліська Січ», велосипедний магазин «Велокиїв», ІЦ «Майдан моніторинг» та громадська ініціатива «Тур вихідного дня».

Перший день марафону стартував з міста Рівного і закінчився в місті Березне. Протягом маршруту всі учасники мали можливість робити зупинки, перепочивати і оглядати цікаві місця. На фініші спортсменів чекала вечеря. Після вечері усі бажаючі взялися за активне дозвілля - грали в волейбол, таке дозвілля зацікавило переважно волонтерів.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Юні рівненчани здобули золото на Чемпіонаті України з велосипедного туризму

Рівне прийняло обласний чемпіонат з велотріалу

Другий день розпочався бадьоро і піднесено, адже попереду на учасників чекало більше 200 кілометрів дороги. Стартували учасники в День міста Березного. На старті велосипедистів привітав виконуючий обов’язки голови Березнівської РДА Віктор Партак і начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Березнівської РДА Василь Ящук. Попри таку немаленьку відстань, фінішу дісталися всі без виключення, а дехто по досягненню фінішу в селі Маринин навіть черговий раз взявся за заняття спортом. Найактивніші учасники грали в бадмінтон і кидали фрізбі. Після активного дня на спортсменів чекала вечеря – фірмовий плов від кухарів та одного з велосипедистів.

На третій день спортсмени були достатньо стомленими, бо за спиною вже було більше 200 кілометрів, але щасливими, бо попереду ще чекало близько сотні. Фінальний ривок завершився на Пагорбі Слави в Рівному, де на всіх чекало нагородження переможців, вручення сувенірів і нагород від організаторів марафону.

Одним з місць, котре відвідали учасники марафону, був Губківський замок. Там вони зробили коротку зупинку для того, щоб відпочити і зробити декілька фото. Біля підніжжя вони зустрілися з волонтерами та організаторами марафону, котрі їхали автобусом і також виявили бажання побачити цікаву місцину на Березнівщині.

За підсумками трьох днів тріумфатором марафону став Щербацький Андрій (м. Київ), друге місце посів Кохан Антон (м. Київ), а бронзові нагороди дісталися Соколову Дмитру (м. Одеса). Всі вони були нагороджені дизайнерськими кубками арт-студії Романа Велігурського, а кожен учасник, волонтер та організатор отримав на згадку пам’ятний бафф з логотипами організаторів та партнерів.





















На правах реклами