Ми у Facebook
30.06.2016, 20:00

На вихідних на Рівненщині відзначатимуть 365-ту річницю битви під Берестечком

3 липня, в день Всіх святих Землі Української, під Берестечком традиційно відбудуться урочистості в рамках вшанування пам'яті загиблих козаків і селян «На уклін до козацьких могил».
Заходи на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у селі Пляшева Радивилівського району на Рівненщині будуть приурочені до 365-ї річниці битви під Берестечком.

Зокрема, в неділю, 3 липня, в Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах очікується божественна літургія і панахида за упокій душ загиблих українських козаків, героїчно загиблих в битві під Берестечком, і новітніх українських героїв, полеглих за незалежність України на Донбасі.

ФОТО: на Рівненщині відбувся військовий патріотичний табір

Зазвичай в цей день проходить урочиста хода та покладання квітів до пам'ятника героям битви на території НІМЗ «Поле Берестецької битви», виступають аматорські колективи, організовуються ярмарки народних ремесел, частування, народні забави тощо.

Також з 1 по 4 липня на березі річки Пляшівка, на території заповідника, відбудеться Молодіжне таборування «Берестечко-2016». Для молодих та активних тут є можливість відчути себе учасником бойового козацького табору, який вийшов у похід!

У програмі:

– екскурсії полем битви, квести, спортивні змагання;

– вечір кримсько-татарської культури (кухня, звичаї, співи, національний одяг);

– реконструкція українських купальських вечорниць та життя малої Козацької січі;

– лекції та гутірки від істориків, молодіжних лідерів, етнознавців.

Рівненські школярі навчаються з "Азовом"

Щоб долучитися до події, необхідно заповнити аплікаційну форму та чекати підтвердження про участь у заході: http://goo.gl/forms/fn8XMlW2SWVBQTBp2





На правах реклами