Ми у Facebook
30.06.2016, 15:40

Після затримання головного санітарного лікаря України обшук - і в Рівному

Фото ілюстративне з сайту 24svit.com.ua

Обшук відбувається в обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби Рівненщини, що на вулиці Котляревського у Рівному.
Як повідомив http://www.unn.com.ua завідувач відідлу епіднагляду лабораторного центру Віктор Мороз, експерти Національного антикорупційного бюро вилучають документацію. Що конкретно шукають, не поінформував.

ВІДЕО: на Рівненщині священик зібрав пожертви і втік за кордон

Між тим, сьогодні міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що кілька годин тому у своєму робочому кабінеті затримані Головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Також, за його словами одночасно по всій країні проводять обшуки і допитують 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані.

На Рівненщині затримали депутата при отриманні хабара

Міністр стверджує, що група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему з розкрадання великої суми бюджетних коштів. І на переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн) учасники афери були затримані.

На Рівненщині чоловіка вбило струмом

Аваков зазначає, що всі підлеглі Протаса погодилися брати участь в афері. І тільки один - ні. Також, за його словами, оперативники НАБУ і Нацполіціі задокументували 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.

"Ось таке кодло .. Будемо чистити крок за кроком!
Сподіваюся, ми на правильному шляху - а поки - будемо випалювати гниль!
І давайте призначимо 19 нових порядних санітарних лікарів! Знайдемо !? Зобов'язані знайти!",
- констатував Аваков.





На правах реклами