Ми у Facebook
02.07.2016, 10:00

У Польщі скасували концерт рівненського гурту OT VINTA

Рішення про відміну виступу прийняли під тиском мера Перемишля та футбольних фанатів.
Фото зі сторінки Юрія Журавля у Facebook

У польському Перемишлі скасували концерт українського гурту «От вінта», а також усі заходи до свята Івана Купала 2 липня, повідомляє zaxid.net.

Концерт скасували після звернення футбольних уболівальників місцевої команди «Полонія». Саме ці фанати напали на мирну ходу українців 26 червня. Тепер же уболівальники товариства «Перемишьське братство» вимагали скасувати концерт, оскільки лідер гурту OT VINTA Юрій Журавель та музиканти, на їх думку, беруть участь у героїзації ОУН-УПА. Про це начебто свідчать фото, які поляки знайшли у Фейсбуку.

Мер Перемишля Роберт Хома написав листа до організаторів до голови української громади у Перемишлі із вимогою скасувати концерт. Він звернув увагу, що під час концерту гурту «От вінта» можливі провокації та прояви поведінки крайнього націоналізму.

Як написав на своїй сторінці у Facebook Юрій Журавель, "Через погрози польських кібіців підпалити сцену та неспроможність силовиків Перемишля гарантувати безпеку учасників фольклорного фестивалю Купала, мер міста заборонив організаторам свята запрошувати гурт OT VINTA Українці Польщі вирішили не проводити свято взагалі. Мер Перемишля відреагував на звернення польських ультрас швидко і рішуче.
А нам вже третій день не терпиться побачити виступ чи заяву з цього приводу українського дипломатичного представництва у Польщі. Що робити? Може, подзвонити? Чи це ще не загроза життю чи загибелі? І ЗМІ українські мовчать, мабуть тема не грандова..."

В інших містах Польщі концерти «От вінта» відбудуться. 16 липня відбудеться концерт у селі Дубичі-Церковні, а 3 липня – у Варшаві.






На правах реклами